________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/03/2009

Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΥΒΑΛΗΣ ΑΡΧΩΝ ΟΣΤΙΑΡΙΟΣ ΤΗΣ Μ.τ.Χ.Ε.


φωτό: Γεράσιμος Πετράτος

Την περασμένη Κυριακή 28 Ιουνίου στον Mητροπολιτικό Nαό Πατρών έγινε από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, κατ' ανάθεσιν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, η χειροθεσία σε Άρχοντα Οστιάριο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας του Κωνσταντινουπολίτη θεολόγου Χρήστου Τσούβαλη, επίτ. Λυκειάρχη της πόλης των Πατρών.

Η τελετή της απονομής του οφφικίου πραγματοποιήθηκε στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, αφού ο Μητροπολίτης ανέβηκε στο θρόνο. Προσφώνησε τον επίτ. Λυκειάρχη ο Σεβ. Πατρών και στη συνέχεια διάβασε το Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, δια του οποίου εξηγούνταν οι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να δοθεί στον τιμώμενο το οφφίκιο του Άρχοντα Οστιάριου. Στη συνέχεια διάβασε ο Μητροπολίτης την ειθισμένη για την περίσταση ευχή, φόρεσε στον τιμώμενο ράσο και σταυρό και του έδωσε να κρατάει ένα κερί. Το εκκλησίασμα επιδοκίμασε τον νέο οφφικιάλο της Μ.τ.Χ.Ε. φωνάζοντας το «Άξιος». Ακολούθησε αντιφώνηση του νέου Άρχοντα με την οποία ευχαρίστησε τόσο τον Πατριάρχη όσο και τον Μητροπολίτη Πατρών.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα που βρίσκεται πίσω από τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, όπου και δέχθηκε ο νέος οφφικίαλος Οστιάριος τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων.

Στην φωτό οι δύο φίλοι θεολόγοι, οφφικιάλοι της Μ.τ.Χ.Ε. Παναγιώτης Μαρτίνης και Χρήστος Τσούβαλης


1 σχόλιο:

Related Posts with Thumbnails