________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/05/2009

ΦΑΝΑΡΙ - ΜΟΣΧΑ: ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νίκος Μαγγίνας

Μετά την ολοκλήρωση των επίσημων συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Μόσχας, οι δύο Προκαθήμενοι, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Κύριλλος εμφανίσθηκαν στην κεντρική είσοδο του Πατριαρχικού Οίκου και με δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ επαναβεβαίωσαν το καλό κλίμα των επαφών και την θέλησή τους για στενότερη συνεργασία.


"Μέσα στην ατμόσφαιρα του διαλόγου και της αγάπης ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι οι επόμενες διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις μας θα φέρουν αποτέλεσμα". Με τα λόγια αυτά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στις συνομιλίες που είχε με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο.
Από την πλευρά του ο κ. Κύριλλος είπε: "Πιστεύω ότι η καλή ατμόσφαιρα στις συνομιλίες και η φιλοξενία του Πατριαρχείου προάγουν τις καλές συνθήκες για την πρόοδο του διαλόγου".
Σε ερώτηση για το "Εσθονικό" ο Πατριάρχης Κύριλλος απάντησε: "Συζητήσαμε το Εσθονικό ζήτημα καθώς και άλλα ζητήματα που μας απασχολούν και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε την πρόοδο της Συνόδου των Προκαθημένων".


"Συνεργαστήκαμε στο παρελθόν πάντοτε με ομόνοια όσο και αν υπήρξαν προβλήματα μεταξύ των Εκκλησιών μας. Τόσο μεταξύ των δύο Εκκλησιών όσο και μεταξύ των δύο προσώπων μας κυριαρχεί το πνεύμα της συμφωνίας. Το πνεύμα αυτό της συμφωνίας και της αγάπης μας καθοδήγησε και σε αυτές τις δύο, δυόμιση ώρες που συζητήσαμε. Ελπίζουμε ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών θα εξυπηρετήσουν και την παγίωση της ειρήνης στην περιοχή" είπε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ερωτηθείς από τούρκους δημοσιογράφους για τις κινήσεις της Άγκυρας στο ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης απάντησε: "Όπως και εσείς, έτσι και εμείς διαβάζουμε στον Τύπο, ακούμε στις ειδήσεις και εξάγουμε το συμπέρασμα ότι η Κυβέρνηση σκέπτεται σε βάθος τη λύση του προβλήματος της Θεολογικής Σχολής Χάλκης. Αυτή η ιστορία κράτησε πολύ καιρό και ελπίζουμε σε σύντομο χρόνο να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Το τι όμως συγκεκριμένα προγραμματίζει η τουρκική κυβέρνηση δεν το γνωρίζουμε, διότι δεν μας έρχεται κατευθείαν καμία είδηση από την Άγκυρα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails