________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/10/2009

Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νίκος Μαγγίνας


Τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζέιμς Τζέφρεϊ (James Jeffrey), δέχθηκε χθες το μεσημέρι στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Για περισσότερη από μισή ώρα ο αμερικανός αξιωματούχος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Αμερικανός Πρέσβης διαβεβαίωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το αμείωτο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και την ομογένεια της Πόλης.



Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα κηρύξει την έναρξη του Περιβαλλοντικού Συμποσίου που διοργανώνει το Πατριαρχείο στον ποταμό Μισισιπί, θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 10 ετών αρχιεπισκοπίας του Αμερικής Δημητρίου και θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για επαφές με την ηγεσία της χώρας.

Ο αμερικανός αξιωματούχος συνοδευόταν από την κυρία Σάρον Άντερχολμ Βίενερ (Sharon Anderholm Wiener) Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη και την Έϊμι Λίλλι (Amy Lillis) των Πολιτικών υποθέσεων του Προξενείου.



1 σχόλιο:

  1. Να επισημάνουμε το κλασσικό "κέρασμα - υποβρύχιο βανίλλια" το οποίο φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία και του οποίου την γεύση απολαμβάνουν, εκδεχόμενοι την Πατρική και Πατριαρχική ευχή και ευλογία, πάντες οι εισερχόμενοι προσκυνηταί εντός του Σεπτού Πατριαρχικού Γραφείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails