________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/05/2009

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


φωτό: Νίκος Μαγγίνας






Με την λιτή μεγαλοπρέπεια που διακρίνει την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, τελέσθηκε σήμερα το πρωί το συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη.

Στο συλλείτουργο συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Αυστρίας Μιχαήλ, Περγάμου Ιωάννης, Βολοκολάμσκ Ιλαρίων και Σολνετσνογόρσκιϊ Σέργιος. Εκατοντάδες πιστοί από την Πόλη, την Ελλάδα, την Ρωσία και άλλες χώρες κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τον Πατριαρχικό Ναό.


Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον μέχρι πρότινος πατριαρχικό διάκονο π. Βησσαρίωνα Κομζιά, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην Θεολογική Σχολή της Αγίας Πετρούπολης.



Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι δύο Προκαθήμενοι εκφώνησαν τους καθιερωμένους στην περίσταση λόγους, υπογραμμίζοντας με έμφαση την ενότητα των δύο Εκκλησιών προς δόξαν της Ορθοδοξίας.

Την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου δείτε εδώ και την ομιλία του Πατριάρχου Μόσχας Κυρίλλου εδώ.

Επίσης, διαβάστε εδώ την πρόποση του Οικουμενικού Πατριάρχου κατά το επίσημο γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχου Μόσχας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails