________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/06/2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


Η δημιουργία μόνιμης Επιτροπής που θα ασχολείται με την Ομογενειακή Παιδεία της Πόλης αποφασίσθηκε χθές κατά την διάρκεια γεύματος εργασίας το οποίο παρέθεσαν οι Διευθύνσεις των τριών Λυκείων προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, με την ευκαιρία του λήξαντος σχολικού έτους.

Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος π. Στέφανος, ο πρ. Λυκειάρχης Ζωγραφείου Άρχων Δημήτριος Φραγκόπουλος, οι Λυκειάρχες της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής Βικτωρία Λαιμοπούλου, του Ζωγραφείου Ιωάννης Ντεμιρτζόγλου και του Ζαππείου Δέσποινα Φιλίππου, καθώς και η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ζαππείου Ευαγγελία Κανάρη, ο Καθηγητής Αντώνης Παριζιάνος και ο Κοινοτικός παράγων Παντελής Βίγκας.

Κατά την συνάντηση έγινε γενική ανασκόπηση των θεμάτων που απασχολούν την Παιδεία της Ρωμιοσύνης της Πόλης, κατά την οποία εκφράσθηκε το ζωηρό ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου πάνω σ' αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα, καθοριστικό για την μελλοντική της πορεία. Από τους παρισταμένους τονίσθηκε το γεγονός ότι πρόκειται για κοινή υπόθεση όλης της Ομογένειας και είναι απαραίτητη η συμβολή όλων των φορέων της. Συζητήθηκε και το θέμα της Παιδοπόλεως στο νησί της Πρώτης για την συστηματική αναβάθμισή της τα τελευταία χρόνια, τονίσθηκε δε ότι θα πρέπει να υπάρξει περισσότερη εκπαιδευτική και παιδαγωγική συμβολή.

Σήμερα υπάρχουν γύρω στους 240 μαθητές στα σχολεία μας με 9 σχολεία σε λειτουργία, 6 Πρωτοβάθμιας και 3 Λύκεια, ενώ στο παρελθόν ο αριθμός των σχολείων είχε ανέλθει στα 59.

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η Ομογένεια της Πόλης πρέπει να φροντίσει, αυτή πρωτίστως, τα του οίκου της, αλλιώς κανείς άλλος δεν θα ενδιαφερθεί γι' αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails