________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/20/2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Εγκάρδια συνάντηση είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τον Πατριάρχη Σόφιας και πάσης Βουλγαρίας Μάξιμο στη Σόφια, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι και στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.
«Αγάλλονται οι καρδιές μας σήμερα διότι ο Πανάγαθος Θεός ευλόγησε να πραγματοποιήσουμε αυτή τη συνάντησή μας»,
είπε ο Πατριάρχης Μάξιμος καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον ιστορικό Ναό και τον συνεχάρη γιά τον τίτλο του Επιτίμου Διδάκτορα που του απένειμε το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης για την δράση του μέσα στην Ορθοδοξία και στην κοινωνία, γενικώτερα.

Επίσης ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ποικίλης μορφής φροντίδα με την οποία περιβάλλει τη βουλγαρική παροικία της Πόλης, που τελεί υπό την δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, συμβάλλοντας και βοηθώντας στην εκκλησιαστική ζωή της. Επισήμανε, στη συνέχεια, το γεγονός της δραστηριότητας του Οικουμενικού Πατριάρχου, λέγοντας: «Είναι καρποφόρα η δράση σας και οι προσπάθειές σας για να υπάρχει η πανορθόδοξη ενότητα και εκείνο το οποίο εσείς, πάντοτε, ψάχνετε είναι η ειρήνη και η αλληλοκατανόηση μεταξύ μας. Σας απευθύνω εκ βάθους καρδίας χαιρετισμό εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ως έναν αγαπημένο μας επισκέπτη και εν Χριστώ αγαπητό αδελφό».


Απαντώντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και συγκίνησή του για την συνάντηση με τον «σε θαλερό γήρας» Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, όπως είπε χαρακτηριστικά για τον Πατριάρχη Μάξιμο. Τις διακρίσεις που του απένειμαν και την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε στη Φιλιππούπολη και την Σόφια τις αξιολόγησε ως εκδηλώσεις και εκφράσεις σεβασμού, αγάπης και ευγνωμοσύνης του βουλγαρικού λαού προς την Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. "Όντως τους αγαπούμε τους Ορθοδόξους Βουλγάρους αδελφούς μας στη Πόλη, διότι είναι πνευματικά μας τέκνα, τα οποία έχουν την ευλογία του Θεού και επί πλέον να έχουν και τη δική σας ευλογία".



Στη Σόφια, κατά τη συνάντηση στο Ναό, παρέστησαν πολλοί Ιεράρχες της Βουλγαρικής Εκκλησίας, ο Υπουργός των αποδήμων Βουλγάρων Μποζιντάρ Ντιμητρόφ, η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Βουλγαρία Δανάη Κουμανάκου, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε υποδοχή και δεξίωση στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου, πριν την αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βουλγαρίας, με το οποίο είχε μεταβεί από την Κωνσταντινούπολη στη Φιλιππούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails