________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/19/2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Την πλήρη υποστήριξή του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης καθώς και για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο στην Πόλη. Κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Σόφια σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα, ο Πατριάρχης συνεχάρη τον Πρόεδρο γιά την αρμονική συνεργασία που υπάρχει στην Βουλγαρία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.
Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την υποστήριξη που παρέχει πάντοτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο προς την κατεύθυνση της διαρκούς ενότητας της Βουλγαρικής Εκκλησίας. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του γιά την συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχου στην απελευθἐρωση των βουλγάρων κρατουμένων στην Λιβύη.




Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνεχάρη τον Πρόεδρο για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια ως μιας χώρας που στην μεγάλη πλειοψηφία της είναι ορθόδοξη.

Συζητήθηκε η Ενότητα όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η οποία ενδιαφέρει την Βουλγαρική Πολιτεία καθώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο ως συντονιστικό Κέντρο της Ορθοδοξίας έχει την ευθύνη της προώθησης της πανορθόδοξης ενότητας.



Υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές η αναγέννηση της Ορθοδοξίας στην μετακομμουνιστική Βουλγαρία, όπου κτίζονται πολλοί νέοι ναοί και εκκλησιαστικά ιδρύματα και παρατηρείται η μεγάλη συμμετοχή του λαού στην εκκλησιαστική ζωή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε στον Πρόεδρο, όπως στην Πολιτεία, και στην Εκκλησία και σε όλο τον βουλγαρικό λαό να επικρατεί πάντοτε ειρήνη και ευημερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails