________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


7/27/2010

ΣΤΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΟΣ...


Tου Νικολάου Μαγγίνα

Την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέφρασε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς τους νομικούς Νικόλαο Αλιβιζάτο και Ιωάννη Κτιστάκη, οι οποίοι είχαν αναλάβει την υποστήριξη της υποθέσεως του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.).
Ο Πατριάρχης είπε μεταξύ άλλων: “Αμφότεροι διαπρεπείς νομικοί οι οποίοι πρωτίστως και κυρίως με αγάπη και σεβασμόν προς το Πατριαρχειο επελήφθησαν αυτής της υποθέσεως∙ και εάν στην αγάπη τους και στο σεβασμό τους προσθέσωμεν και την επιστημονική τους δεινότητα, τότε μπορούμε να εξηγήσουμε εύκολα το αίσιο αποτέλεσμα το οποίον είχαμε πρόσφατα στις 15 Ιουνίου”.
Η συνάντηση του Πατριάρχου με τους δύο νομικούς πραγματοποιήθηκε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε την Κυριακή στο λόφο της ελπίδος, στην Μονή της Αγίας Τριάδας Χάλκης, κατα την οποία χοροστάτησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Επίσης, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επεσήμανε στους παρισταμένους προσκυνητές απο την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου, το γεγονός ότι το κτήριο του Ορφανοτροφείου, το οποίο καταλήφθηκε αδίκως, βρίσκεται σε οικτρά κατάσταση και πρέπει να επισκευαστεί για να αποκτήσει λειτουργική χρήση. Ακόμη, πρόσθεσε ότι το ιστορικό αυτό κτήριο θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο οικολογικών και επιστημονικών ερευνών, διαλέξεων, συνεδρίων, καθώς και ως κέντρο διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οκονομίκος. Κατερίνη.29 Ιουλίου 2010 στις 6:29 μ.μ.

    Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους δύο άξιους δικηγόρους, οι οποίοι έφεραν το αίσιο αποτέλεσμα σχετικά με την επιστροφή του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου στον φυσικό του κάτοχο, αλλά και σε αυτόν τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο, που παρά το βαρύ πρόγραμμά του, δεν ξεχνά να αγωνίζεται για τα δίκαια του Πατριαρχείου και της Ομογενείας, ώστε να αποκατασταθούν οι μεγάλλες αδικίες. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι, πού ο Θεός μας χάρισε ένα τέτοιο Πατριάρχη στην σημερινή δύσκολη εποχή μας. Παναγιώτατε πολλά τα έτη σας, ο Θεός να σας ευλογεί, να σας ενδυναμώνει και να σας ενισχύει στο έργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails