________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/07/2010

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Συνάντηση σε εγκάρδια ατμόσφαιρα είχαν το πρωί της Τρίτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την Πρόεδρο του νεοσύστατου κόμματος «Δημοκρατική Συμμαχία» κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και την Ομογένεια της Πόλης τα οποία η επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» γνωρίζει καλά ιδιαίτερα από την εποχή που ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Έδειξε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συμβάλλει και από τη νέα θέση της, στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί εδώ και χρόνια.




«Έχω μεγάλη χαρά και συγκίνηση πάντα όταν συναντώ τον Παναγιώτατο. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα θέματα τα οποία απασχολούν το Πατριαρχείο. Υπάρχει μια νότα αισιοδοξίας στην ατμόσφαιρα και ήθελα να ελπίζω ότι ο στόχος τον οποίο έχουμε θέσει για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης αλλά και των περιουσιών που ανήκουν στο Πατριαρχείο και στις Ελληνικές Κοινότητες θα έχουν αποτέλεσμα και θα τα δούμε σύντομα... Πάντοτε έλεγα και λέγω ότι ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι εξαιρετικά σημαντικός όχι μόνο για εμάς τους Ορθόδοξους αλλά και για την ίδια την Τουρκία» είπε η κυρία Μπακογιάννη αναφερόμενη στη θετική συμβολή του Πατριαρχείου στην Ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας.


Η Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», η οποία συνοδευόταν από την κυρία Κέλλυ Μπουρδάρα και άλλους συνεργάτες της, πριν την συνάντηση με τον Πατριάρχη προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails