________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/28/2010

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

φωτογραφίες: Ν. Παπαχρήστου

Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου το απόγευμα στον Ναό της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Εσπερινό, με την συμμετοχή των μαθητών και των δασκάλων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ομογένειας της Πόλης.



Την ακολουθία τέλεσε ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας.




Ακολούθησε χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους μικρούς μαθητές στην Κοινοτική Αίθουσα.
Αναλυτικό ρεπορτάζ για την εκδήλωση δείτε στο amen.gr

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Μ. Κίτρους. Κατερίνη.29 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:47 μ.μ.

    Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ταξίμ Κωνσταντινουπόλεως. Ένας Ναός μεγαλοπτρεπής που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της Πόλης και αποτελεί το κέντρο της Ελληνικής Μεγαλωνύμου Κοινότητος του Πέραν - Σταυροδρομίου. Ένας Ναός που θεμελιώθηκε το 1867 από τον αείμνηστο Οικουμενικό Πατριάρχη Γρηγόριο τον ΣΤ' κατά την δευτέρα Πατριαρχία του, και εγκαινιάστηκε από τον Μεγάλο Οικουμενικό Πατριάρχη Ιωακείμ τον Γ' κατά την πρώτη του Πατριαρχία, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1880.
    Ο Περίλαμπρος αυτός Ναός, αποτελεί το καύχημα της εκκλησιαστικής και πολιτιστικής δραστηρότητος της Ρωμαίϊκης Κοινότητος του Πέραν - Σταυροδρομίου.
    Αυτόν τον Ναόν, ακολουθώντας το παράδειγμα των Προκατόχων του, ο Πατριάρχης μας αποφάσισε να τον ανακαινίσει για να μεγαλύνεται το όνομα του Θεού και να δοξάζεται η Ρωμαίϊκη αρχοντιά και η ευλάβεια, στα ιερά και τα όσια. Αυτόν τον Ναόν επισκέπτεται τακτικά για να χοροστατήσει, αλλά και να λειτουργήσει, για να τονώσει την Ρωμαίϊκη Κοινότητα. Αυτόν τον ναό επέλεξε για να χοροστατήσει και να παραστεί στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που οργάνωσαν τα παιδιά του Δημοτικού της Ομογενείας μας στην παρακείμενη Κοινοτική αίθουσα.
    Η προσπάθεια της ανακαινίσεως και άλλων ναών της Πόλης από τον Πατριάρχη μας, δείχνει πώς η Ρωμηοσύνη της Πόλης όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά "ανθεί και φέρει κι άλλο". Χρόνια πολλά και καλή χρόνια στον Πατριάρχη μας, στην Πατριαρχική Αυλή, και σε όλη την Ρωμηοσύνη της Πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails