________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/09/2010

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ Γ.Ε.Σ. ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα στο Φανάρι ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Ελλάδος Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.


«Η επίσκεψη στην Τουρκία ήταν τριήμερη. Δυο μέρες κατέβηκα στην Άγκυρα όπου είχα συνάντηση με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου τον στρατηγό Σενέρ Ισίκ Κοσανέρ και τον ομόλογό μου Ερντάλ Τζεϊλάνογλου. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και η φιλοξενία ξεπέρασε μάλλον κάθε έννοια του τέλειου. Αλλά η μεγάλη μας χαρά είναι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης. Ο Πατριάρχης, η Αγία μορφή μας υποδέχτηκε και μας έκανε την τιμή να μας ευλογήσει και παίρνοντας την ευχή του φεύγουμε με γαληνεμένη πλέον την ψυχή μας από το Πατριαρχείο και από τον Αϊ Γιώργη. Να μας έχει όλους καλά ο Θεός», δήλωσε αμέσως μετά ο αρχηγός του Γ.Ε.Σ.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εξήρε την προσωπικότητα του αρχηγού του Γ.Ε.Σ και αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει, στη σημερινή συγκυρία, η εξοικείωση του αντιστράτηγου με την τουρκική πραγματικότητα, καθώς υπηρέτησε στην Τουρκία ως στρατιωτικός ακόλουθος και είναι γνώστης της τουρκικής γλώσσας.


Ο Αντιστράτηγος Φράγκος συνοδευόταν από την σύζυγό του Γενοβέφα, και τους κ.κ. Βασίλειο Τσαρούχα, Λοχαγό-Υπασπιστή του, Πολυχρόνη Τερεζάκη, Αντισυνταγματάρχη-Στρατιωτικό ακόλουθο στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα καθώς και από άλλους συνεργάτες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails