________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/27/2010

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΕΞΙΩΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χθες Κυριακή 26 Δεκεμβρίου το απόγευμα, χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου (Ταξείμ) και ακολούθως δεξιώθηκε τους δασκάλους και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ομογένειας στην Κοινοτική Αίθουσα, όπου πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση από τους μαθητές.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός, Προϊστάμενος του ιστορικού Ναού της Αγίας Τριάδος, ο γνωστός καθηγητής Φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς από την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος των Μειονοτήτων στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στην Άγκυρα και δραστήριο μέλος της Ομογένειας Παντελής Βίγκας και πλήθος κόσμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης μίλησε ο Πατριάρχης, και, κατόπιν προτροπής του, ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Μακάριος Γρινιεζάκης.
Μια ακόμα εορταστική εκδήλωση της Πολίτικης Ρωμιοσύνης κατά το Δωδεκαήμερο, που σκορπά αισιοδοξία για τη συνέχισή της στην Κωνσταντινούπολη, την "πόλη του μέλλοντος"!

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.27 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:10 μ.μ.

    Η παρουσία των μικρών παιδιών της Ομογενείας μας στην Χριστουγεννιάτικη εορτή δίπλα στην αίθουσα του μεγαλοπρεπούς Ναού της Αγίας Τριάδος Ταξίμ, δείχνει ότι η Ρωμηοσύνη της Πόλης έχει μέλλον. Το μέλλον αυτό είναι αισιόδοξο, γιατί σε αυτό συμβάλλουν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται για την Ρωμαίϊκη νεολαία της Πόλεως. Από την άλλη ο Πατριάρχης μας, πάντοτε βρίσκει ευκαιρίες να είναι κοντά στα παιδιά της Πόλης, και εκείνα στην πατρική του αγκαλιά βρίσκουν καταφύγιο και ελπίδα. Αγαπητά μας παιδιά, παιδιά της Πόλης, παιδιά απογόνων ηρώων και μεγάλων οικογενειών, εσείς πού ταχθήκατε από τον Θεό και την ιστορία να κατοικείται στην Πόλη των πόλων, στην Βασιλεύουσα Κωνσταντινούπολη, μείνετε εκεί στα αγιασμένα χώματα. Μείνετε εκεί, και κοντά στην αγκαλιά του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου και της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, του Μαρτυρικού μας Οικουμενικού Πατριαρχείου μας, συνεχίστε την πορεία και την ένδοξη ιστορία του Γένους μας,γιατί σίγουρα θα ερθουν καλλίτερες ημέρες για όλη την Ομογένεια και το Πατριαρχείο μας. Χρόνια πολλά παιδιά και καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails