________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/22/2012

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Ίμβρος
Ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νıκολάου Μαγγίνα 
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε χθες, επί τη εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η Θεία Λειτουργία, υπαίθρια με θόλο το "πράσινο" των ευσκιόφυλλων δένδρων, στα ερείπια του πάλαι ποτέ Ιερού Μετοχίου της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους που ήταν αφιερωμένο στους Αγίους Βασιλείς Κωνσταντίνο και Ελένη και το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες της ευρύτερης περιοχής του χωριού των Αγίων Θεοδώρων της Ίμβρου. 
Το έτος 1943 οι τουρκικές αρχές κάνοντας καταχρηστικές απαλλοτριώσεις κατέσχεσαν τα κτήματα του Μετοχίου και το οδήγησαν στον σταδιακό αφανισμό του. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Λαυριώτης Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς Δημήτριο και Αστέριο και διακονούμενος από τον π. Κωνσταντίνο, κληρικούς της Μητροπόλεως Ίμβρου και Τενέδου. 


Στη Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος πραγματοποιεί την ανοιξιάτικη αυτή περίοδο, ολιγοήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στην γενέτειρά του. Συμπροσευχήθηκαν επίσης ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος. Εκκλησιάστηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Νίκος Ματθιουδάκης και η σύζυγός του Αικατερίνα Βαρβαρήγου, Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδριανούπολη, ο Άρχων Ισαάκ Αναστασιάδης, Καθηγητής του Πατριάρχου στο Ημιγυμνάσιο της Ίμβρου, οι Άρχοντες και Ομότιμοι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Ευστράτιος Ζεγκίνης και Χρήστος Βάντσος, κληρικοί του νησιού, Ίμβριοι, κάτοικοι και απόδημοι, καθώς και προσκυνητές από την Ελλάδα.


Ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails