________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/03/2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΑΝ


Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Εκδήλωση προς τιμήν του μεγάλου Ρωμηού ποδοσφαιριστού Λευτέρη ΚουτσούκΑντωνιάδη διοργανώθηκε στον Αθλητικό Σύλλογο Πέραν (ΑΣΠ) το περασμένο Σάββατο 28 Απριλίου. 
Στην εκδήλωση αυτή παρέστησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, οι Μητροπολίτες Ιταλίας Γεννάδιος και Σύμης Χρυσόστομος, ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος και μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του ίδιου του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Νικόλαος Ματθιουδάκης και η σύζυγός του Αικατερίνη Βαρβαρήγου, Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδριανούπολη, ο Δήμαρχος του Πέραν Αχμέτ Μισμπάχ  Ντεμιρτζάν, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΚΙ και Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Παντελής Βίγκας,  το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου Πέραν με επικεφαλής τον Πρόεδρο του  Απόστολο Χαριζάνο, ο Πρόεδρος Παράσχος Καλαβίτσογλου και ο Αντριπρόεδρος Χρήστος Ιακώβου καθώς και μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Κωνσταντινουπολιτών (ΣΕΒΑΣΚ ), παλαιοί ρωμηοί και τούρκοι αθλητές, στους οποίους και δόθηκε τιμητική πλακέτα διότι διέπρεψαν σε διάφορα αθλήματα στον Αθλητικό Σύλλογο Πέραν και πλήθος κόσμου. Παρούσα και η εγγονή του Λευτέρη ΚουτσούκΑντωνιάδη. 
Την όλη εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο δραστήριος  Λυκειάρχης του Ζωγραφείου Λυκείου Γιάννης Δεμιρτζίογλου και προλόγισε ο Λάκης Βασιλειάδης ο οποίος μίλησε για τη σπουδαία φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου, τον Λευτέρη της Ρωμηοσύνης ενώ σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΕΒΑΣΚ απηύθυνε και ο Λάκης Μιχαηλίδης μέλος του Δ.Σ. της ΟΙΟΜΚΩ. 
Προεδρείο και μέλη του ΣΕΒΑΣΚ συναντήθηκαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο μετά την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία  που τελέστηκε στην Μονή της Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή την επομένη ημέρα,  Κυριακή 29 Απριλίου. 
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλωσόρισε με εγκάρδια λόγια τους Βετεράνους Αθλητές που κατάγονται από την Πόλη και διέπρεψαν τόσο στη γενέτειρά τους όσο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τους συνεχάρη για το έργο που ακατάπαυστα επιτελούν στο Σύνδεσμό τους και τους ευχήθηκε κάθε καλό στην περαιτέρω πορεία των πραγμάτων του Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails