________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/26/2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Το χρυσό μετάλλιο της Θεσσαλονίκης, απονεμήθηκε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε μία έκτακτη πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακηρύχθηκε και Επίτιμος Δημότης του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ανέμεναν τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην είσοδο του δημαρχείου της Θεσσαλονίκης. Όταν έφτασε ο Πατριάρχης ένα μικρό κορίτσι του πρόσφερε μια ανθοδέσμη με λευκά λουλούδια. Ο Πατριάρχης πήρε το κοριτσάκι από το χέρι και μπήκε στο δημαρχείο (βλ. το παρακάτω βίντεο). 
«Σας υποδεχόμαστε με χαρά και συγκίνηση και πάνω από όλα με τιμή», ανέφερε κατά την προσφώνηση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας ότι η ανταπόκριση της τοπικής εκκλησίας στην κοινωνική κρίση στην Θεσσαλονίκη αναβιώνει το κοινοτικό πνεύμα του Ελληνισμού και υπενθυμίζει ότι τόσο η Εκκλησία όσο και η κοινωνία οφείλουν να χειραφετηθούν από την κρατική εξουσία. 
Αναφερόμενος στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι «συμπίπτει με μια προσπάθεια της Ελληνικής Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει μια νεοναζιστική οργάνωση που κατηγορείται ως εγκληματική. Αυτό είναι ένα σημείο που συνδέει σε κάποιο βαθμό το χθες με το σήμερα. Τον φασισμό του Μουσολίνι με τον νεοναζισμό. Την άμυνα της Ελλάδας εκείνης της εποχής με την άμυνα της σημερινής Ελληνικής Δημοκρατίας». 


Στους άρρηκτους δεσμούς και την κοινή ιστορική πορεία της Θεσσαλονίκης και της Κωνσταντινούπολης αναφέρθηκε ο κ. Βαρθολομαίος κατά την ομιλία του. 
«Ευαίσθητο κήρυκα του διαλόγου και της συμφιλίωσης, πολέμιο της βίας και του φανατισμού και υπέρμαχο της προστασίας του περιβάλλοντος», χαρακτήρισε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Κατά τη διάρκεια της ειδικής πανηγυρικής συνεδρίασης χαιρετισμό απηύθυναν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου και οι πρόξενοι ΗΠΑ, Τουρκίας, Ρωσίας και Γερμανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails