________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/02/2013

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΕΡΚΩΝ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα χοροστατήσει κατά την Θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Θεραπείων, στην Μητρόπολη Δέρκων, μετά από πρόσκληση του οικείου Ποιμενάρχου Γέροντος Δέρκων Αποστόλου και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ναού.
Ο Πατριάρχης μεταβαίνει στον περικαλλή Ναό της Αγ. Παρασκευής, επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και σε ανάμνηση της διασώσεως των Θεραπείων από καταστρεπτική πυρκαγιά με τη θαυματουργική παρέμβαση του πολιούχου τους. Γι' αυτό μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας (μετ' αρτοκλασίας) θα τελεσθεί η περιφορά της ιεράς εικόνος του Αγίου.
Θα ακολουθήσει δεξίωσις στον κήπο του Ναού.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, χοροστάτησε, κατόπιν προσκλήσεως του τότε  Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων Κωνσταντίνου (νυν Νικαίας), στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής της Κοινότητος Θεραπείων στις 21 Μαϊου 2011, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από την έναρξη της λειτουργίας του και με αφορμή, επίσης, την αποπεράτωση ανακαινιστικών έργων.  
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails