________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/29/2013

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΡΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

φώτο αρχείου: Ν. Μαγγίνας

Η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, γιορτάζει, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου την Θρονική εορτή Της. 
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα: 
Σήμερα, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 4.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Το Σάββατο το πρωί, και πάλι στον Πατριαρχικό Ναό, θα τελεσθεί Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα γίνει η χειροτονία σε Επίσκοπο του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ. 
Κατά την Θρονική γιορτή θά παραστεί, όπως κάθε χρόνο, και επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης ­υπό τον ΚαρδινάλιοKurt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφηκού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των Χριστιανών. 
Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου, και ώρα 6, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί σε συναυλία βυζαντινής μουσικής στον ιστορικό χώρο της Αγίας Ειρήνης, με τη συμμετοχή της βυζαντινής χορωδίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Την διεύθυνση της χορωδίας έχει ο Δημήτριος Κεχαγιάς.  Η χορωδία ιδρύθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο το 2010 και με τις προσπάθειες του αρχιδιακόνου Παντελεήμονος Παπαδόπουλου. Τη συναυλία διοργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο πλαίσιο της Θρονικής γιορτής. 
Π.Α.Α.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.29 Νοεμβρίου 2013 στις 6:56 μ.μ.

    Η 30η Νοεμβρίου, αποτελεί σταθμό για την Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Είναι η ημέρα κατά την οποία το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας μας, το Μαρτυρικό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, εορτάζει την μνήμη του Ιδρυτού του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Δύο χιλιάδες χρόνια τώρα, η Μεγάλη Εκκλησία πορεύεται τον δρόμο του μαρτυρίου και της μαρτυρίας. Πορεύεται τον δρόμο της καταλλαγής και της συμφιλιώσεως των λαών. Πορεύεται τον δρόμο των Μεγάλων Πατριαρχών και Αγίων της Κωνσταντινουπόλεως, σκορπίζοντας σε κάθε άνθρωπο τα νάματα της Ορθοδοξίας και του Γένους μας. Η Μεγάλη Εκκλησία, παρά τις διώξεις, παρά τα προβλήματα, παρά την μείωση του ποιμνίου της, όχι από δική της ευθύνη, συνεχίζει να σκορπά το "Φώς του Φαναρίου" σε όλο τον κόσμο, σε όλη την οικουμένη. Οι "Κασσάνδρες" πού κατα καιρούς μιλούν και λένε για το τέλος του Πατριαρχείο, για το σβήσιμο της λυχνίας της Κωνσταντινουπόλεως, διαψεύδονται συνεχώς. Η Μεγάλη Εκκλησία παρά την επιθυμία ορισμένων, συνεχίζει. Και θα συνεχίζει εις αιώνας αιώνως, μέχρι της συντελείας των αιώνων, γιατί είναι Εκκλησία Αποστολική, αιματοποτισμένη και Θεοφύλακτη. Χρόνια Πολλά στην Μητέρα Εκκλησία, στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, στον Σεπτό Προκαθήμενο και Πνευματικό μας Πατέρα όλων των Ορθοδόξων, όλων των Ρωμηών κύριο Βαρθολομαίο, πού για μία φορά ακόμα είχε το θάρρος να μιλήσει και να ξεκαθαρίσει για όλα αυτά τον οποίον ορισμένοι ανεγκέφαλοι και κακόβουλοι τον κατηγορούν, σε όλους τους Αρχιερείς και Κληρικούς της Μεγάλης Εκκλησίας και σε όλη την Ρωμηοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails