________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/07/2013

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τα "βλαστάρια" της Ρωμηοσύνης (ΦΩΤΟ)

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 

Κοντά στα μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Το πρωί της Δευτέρας, με την ευκαιρία του νέου σχολικού έτους, επισκέφθηκε τον παιδικό σταθμό "Δημιουργικό Εργαστήρι" της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου που στεγάζεται σε αίθουσες του αύλειου χώρου του Ι. Ναού της Αγίας Τριάδος στο Πέραν και συνάντησε για αρκετή ώρα τα νεαρά βλαστάρια της Ρωμηοσύνης και τους υπεύθυνους του προγράμματος.
Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο σεμνός και δραστήριος Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Γιώργος Παπαλιάρης, οι Κοσμήτριες της Κοινότητος, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Σταύρος Γιωλτζόγλου και οι εκπαιδευτικοί του Σταθμού Αγάπη Παπαδοπούλου και Έφη Μάνη με τις συνεργάτιδές τους Αθηνά Μυλωνοπούλου και Νάρα Τεπεντενλή.


Προσκύνησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος ενώ προηγουμένως χαιρέτισε και φωτογραφήθηκε με διδάσκοντες και μαθητές από το τουρκικό εκπαιδευτήριο AÇI οι οποίοι ήδη είχαν επισκεφθεί τον Ναό. 
Ακολούθησε ξενάγηση από τον ακούραστο και δυναμικό Πρόεδρο της Κοινότητος στους χώρους της προέκτασης που δημιουργήθηκε φέτος μετά από επιθυμία του ίδιου του Πατριάρχου και η οποία συμβάλλει στην εύρυθμη πλέον λειτουργία του παιδικού Σταθμού. Μίλησε με τα νήπια, τα χάρηκε και τους μοίρασε δώρα και γλυκά.
Στη συνέχεια μετέβη στους χώρους του Συσσιτίου, όπου είδε το έργο που επιτελείται εθελοντικά και με πολλή διάθεση και αυτοθυσία από τις ευγενείς κυρίες της Κοσμητείας. Στο χώρο αυτό ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε με συγκίνηση στις αναμνήσεις που διατηρεί όταν ως μαθητής του Ζωγραφείου ερχόταν και ο ίδιος εκεί με τους συμμαθητές του για το μεσημεριανό γεύμα.


2 σχόλια:

  1. Υπέροχες φωτογραφίες αποπνέουν ελπίδα για το αύριο, τι υπέροχα χαμόγελα, τι γαλήνιος απλός και προσιτός που είναι ο πατριάρχης μας παρότι μερικοί εδώ στην ελλάδα έχουν βαλθεί να τον ποτίζουν χολή και ξύδι συνεχώς.Δεν πειράζει ο Θεός είναι μεγάλος και αυτός ξέρει καλύτερα από όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.9 Νοεμβρίου 2013 στις 12:00 μ.μ.

    Όμορφες εικόνες από την επίσκεψη του Πατριάρχου μας στα νέα βλαστάρια της Ρωμηοσύνης της Πόλης. Τα μικρά αυτά παιδιά, αποτελούν το μέλλον και την συνέχεια της Ρωμηοσύνης στην Πόλη των πόλεων, στην Βασιλεύουσα, παρά τις Κασσάνδρες πού θέλουν το τέλος της Ρωμηοσύνης και του Πατριαρχείου μας, στα ευλογημένα, αγιασμένα και ελληνικά χώματα της Κωνσταντινουπόλεως και της Μικράς Ασίας. Τα νέα αυτά παιδιά, οι μικροί αυτοί Ρωμηοί, νιώθοντας την αγάπη και την προστασία της Μητρός Εκκλησίας μας, αλλά και του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου, πού ξέρει πάντοτε να γίνεται παιδί, θα συνεχίσουν την πορεία, την ιστορία, και το άναμμα των καντηλιών των Εκκλησιών και του Γένους μας εκεί πού τους έταξε ο Θεός και η ιστορία. Ο Πατριάρχης μας, πάντοτε ένας σωστός πατέρας, βρεθηκε για μια φορά ακόμα στον παιδικό αυτό σταθμό της Μεγαλωνύμου Κοινότητος του Σταυροδρομίου, για να δεί το μέλλον και την ελπίδα των Ρωμηών, για να ευλογήσει τους μικρούς Ρωμηούς και τις δασκάλες τους. Κοντά του και ο ακούραστος Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός μαζί με τον εφημέριο του Ναού της Αγίας Τριάδος π. Γεννάδιο Μαυράκη. Παναγιώτατε, ο Θεός να σας ευλογεί και να σας χαριτώνει πάντοτε, ώστε μαζί με τους συνεργάτες σας, να συνεχίζετε το έργο σας. Ο Θεός μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails