________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/18/2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΕΛΓΙΟΥ - ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΤΗΣ


Οι νέοι και οι νέες της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου είχαν άλλη μια ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής σκέψεων και προβληματισμού το τριήμερο 15 - 17 Νοεμβρίου 2013. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Ontmoetingscentrum Eenheid» στις Wezemaal, με κεντρικό θέμα: «Η πνευματική ζωή των νέων». 
Την Παρασκευή, μετά την υποδοχή των νέων προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Το Άγιον Όρος» παραγωγής της εκπομπής 60minutes, του αμερικανικού σταθμού CBS. Κατά τη διάρκεια και μετά τη προβολή υπήρξαν εποικοδομητικές και ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις του π. Φιλόθεου Γρηγοριάτη, οποίος στα εύστοχα σχόλιά του μετέφερε τις προσωπικές του εμπειρίες από την πολυετή και ευκλεή παραμονή του στο Περιβόλι της Παναγίας. Η βραδιά έκλεισε με παρουσίαση προγράμματος έντεχνης ελληνικής μουσικής. 
Το Σάββατο κύριος ομιλητής ήταν ο π. Φιλόθεος με θέμα: "Η πνευματική ζωή των νέων μέσα από την Αγιορείτικη παράδοση". Ο πρωτοσυγκελλεύων π. Σταύρος Τριανταφύλλου μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βελγίου κ. Παντελεήμονα και παρουσίασε τον π Φιλόθεο στους συμμετέχοντας. Ο π. Φιλόθεος, με την πολυετή με εμπειρία του, ως πνευματικός οδηγός στην κεντρική Ευρώπη, παρουσίασε με εύγλωττο, και κατανοητό τρόπο, καθώς και με κρυστάλλινο και αυθεντικό θεολογικό λόγο, μια μεστή και ολοκληρωμένη προσέγγιση του θέματος. Ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα, όπου οι νέοι και οι νέες έθεσαν τους προβληματισμούς και απορίες τους, σχετικά με το επίκαιρο και σημαντικό αυτό θέμα της εμπνευσμένης ομιλίας του π. Φιλοθέου.


Τη συνεδρία του Σαββάτου τίμησε με την παρουσία του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Αθηναγόρας, ο οποίος ως πρόεδρος της παιδαγωγικής επιτροπής της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Βελγίω, απεύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό προς τους νέους και εξήρε τη σημασία της παρουσίας του π. Φιλόθεου στη συνάντηση.
Στην απογευματινή συνεδρία η κ. Θεοδώρα Αντωνίου (εκπαιδευτικός στη πρωτο/θμια εκπαίδευση) και ο π. Κων/νος Κενανίδης, (διευθυντής του Ινστιτούτου Ορθόδοξης Θεολογίας Απ. Παύλος), ανέπτυξαν το θέμα «Η σεξουαλικότητα στην Ορθόδοξη πνευματική ζωή των νέων», αναπτύσσοντας τις πτυχές της φύσης της σεξουαλικότητας και τις προϋποθέσεις της σωστής και δημιουργικής της χρήσης, ενώ επεσήμαναν στους νέους τις ολέθριες συνέπειες τις οποίες προκαλεί η παράχρηση και η κατάχρηση της σεξουαλικότητας στη πνευματική ζωή και στη λειτουργία των διαπροσωπικών σχέσεων των νέων. Ακολούθησε μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους νέους συμμετέχοντας. Η ημέρα έκλεισε με τον Εσπερινό του Σαββάτου και τις όμορφες προσρήσεις του π. Φιλοθέου προς τους συμμετέχοντας.
Την Κυριακή, τελευταία ημέρα της συναντήσεως, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες με την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας, την σύνταξη των συμπερασμάτων, κατά την οποία εκφράστηκε η έντονη επιθυμία των νέων για συχνότερη σύγκλιση αναλόγων συνάξεων και η ευχή όλων για την διοργάνωση της επόμενης συνάντησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails