________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/20/2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΗ

Φωτογραφία από Θ. Λειτουργία του μακαριστού Χαλκηδόνος Μελίτωνος στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1967   
"Μελίτων Χατζής. Μορφή αυστηρή και υπέροχη ".
Μια σημαντική ημερίδα για την θρυλική μορφή της Ορθοδοξίας, τον τελευταίο ίσως μεγάλο Φαναριώτη, με την συμμετοχή του καλύτερου μαθητή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία στην Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη. 
Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ομιλητές ήσαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Αθανάσιος, ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης, Πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας και η καθηγήτρια Δήμητρα Κούκουρα του ίδιου τμήματος. 
Η ημερίδα αυτή ήταν η εναρκτήριος εκδήλωση για τον εορτασμό των 560 χρόνων από την ίδρυση της Μεγάλης του Γένους Σχολής και πραγματοποιήθηκε με αφορμή και την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του μακαριστού Γέροντος Χαλκηδόνος Μελίτωνος. 
Οι φωτογραφίες από την ημερίδα είναι του Γιάννη Γιγουρτσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails