________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/01/2014

Συναντήσεις και διάλογος στο Φανάρι για το μέλλον της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας (ΦΩΤΟ)


Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα 
Έντονες και συνεχείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Μητροπολίτη Ολμούτς και Μπρνο Συμεών – που διετέλεσε τοποτηρητής της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας – και τους Επισκόπους Γεώργιο και Ιωακείμ, εκπροσώπους του φερομένου ως νέου επικεφαλής της ίδιας εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Ρατισλάβ, διεξάγονται από το πρωί στο Φανάρι, υπό την σκέπη της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε τις δύο αντιπροσωπείες με τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες τους και τους απηύθυνε λόγους πατρικούς με κατεύθυνση την εξεύρεση λύσης προς θεραπεία του προβλήματος. Υπογράμμισε το ζωηρό ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως Μητέρας Εκκλησίας για τα παιδιά της ιδιαίτερα όταν αυτά αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αναφερόμενος δε στο εκκλησιαστικό ζήτημα της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας σημείωσε ότι ορθώς οι δυο πλευρές απετάθησαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο για τα ζητήματα αυτά.


Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις των δύο αντιπροσωπειών με τα μέλη των Επιτροπών του Οικουμενικού Πατριαρχείου επί των Διορθοδόξων ζητημάτων και επί των Κανονικών, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων πάνω στο υφιστάμενο ζήτημα που ως μη ώφελε δημιουργήθηκε. Οι συζητήσεις συνεχίζονται με στόχο την εξεύρεση λύσης ενώ σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους το κλίμα χαρακτηρίζεται εποικοδομητικό και οι συζητήσεις γόνιμες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails