________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/08/2014

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


Αύριο, 9 Μαρτίου, Κυριακή της Ορθοδοξίας, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι θα τελεσθεί πανηγυρικό συλλείτουργο των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη για την Σύναξη την οποία συνεκάλεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Κατά την Θεία Λειτουργία θα αναγνωσθεί το Μήνυμα των Προκαθημένων προς το πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και προς ολόκληρο τον κόσμο, και θα γίνει η καθιερωμένη λιτάνευσις των Αγίων Εικόνων επί τη Κυριακή της Ορθοδοξίας. 
Ο Κατανυκτικός Εσπερινός στην Παναγία του Πέραν 
Αύριο το απόγευμα και ώρα 6, στον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυροδρομίου θα τελεσθεί ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσοστόμου Β’. 
Στον Εσπερινό θα παραστούν συμπροσευχόμενοι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι παρεπιδημούντες στην Πόλη Προκαθήμενοι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails