Μ' ένα κλικ στην εικόνα όλες οι σχετικές αναρτήσεις
_____________
__Yπεύθυνος σελίδας: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

8/16/2016

Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ HOUTHALEN 
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ένδοξος Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου 2016 στην φερώνυμη Ενορία στο Houthalen του Βελγίου. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου.
Ακολούθως στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο και στη ιδιαίτερη θέση που έχει στή ζωή των χριστιανών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τον Ιερατικώς Προϊστάμενο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Διομήδη Δουλγεράκη, για την φιλοξενία του, τους παρευρισκόμενους ιερείς, καθώς και το πολυπληθές εκκλησίασμα που προσήλθε για να τιμήσει την Παναγία. 
Στην συνέχεια ακολούθησε μεγάλη Δεξίωση για όλους στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας, πλησίον του Ναού.


ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ, ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΙΩΑΝΝΑΣ, 
 ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟ ASTEN ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 
Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και συγκίνησης έγινε την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, στις 4 το απόγευμα, η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten της Ολλανδίας, Γερόντισσας Ιωάννας. 
Στον Εσπερινό που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας με τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και γειτονικών περιοχών, άλλων ορθοδόξων παρουσιών, καθώς και των μοναζουσών της Ιεράς Μονής και γειτονικών ιερών μονών. 
Λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο προς τη νέα Ηγουμένη προτρέποντάς τη να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της αείμνηστης Γερόντισσας Μαρίας για την προβολή του ορθόδοξου ασκητικού πνεύματος στην Δύση και να προσεύχονται οι μοναχές για την σωτηρία της ψυχής τους και για όλο τον κόσμο. 
Στη συνέχεια όλο το εκκλησίασμα με πολύ θέρμη φώναξε ΆΞΙΑ για την νέα ηγουμένη, Γερόντισσα Ιωάννα, η οποία κατάγεται από τις ΗΠΑ. Μετά το τέλος της ακολουθίας ο Μητροπολίτης, με την παρουσία όλων των παρευρισκομένων, ετέλεσε Τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Γερόντισσας Μαρίας.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails