________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/24/2016

ΤΑ ΕΝΝΙΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ (ΦΩΤΟ)


Το Νιχώρι του Βοσπόρου γιόρτασε πανηγυρικά την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 
Στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Κουμαριωτίσσης ανήμερα της εορτής, 23 Αυγούστου 2016, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προέστη ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίος. 
Συλλειτούργησε ο ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητος Νεοχωρίου Αρχιμ. Αγαθάγγελος, Βιβλιοφύλαξ των Πατριαρχείων. 
Ο Πανοσιολ. Αρχιγραμματεύς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Επιτροπής και τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Εξ άλλου είναι αγαπητός στο Νιχώρι επειδή επισκέπτεται την Κοινότητα εδώ και αρκετά χρόνια και μάλιστα κατά το παρελθόν για να εξυπηρετήσει εφημεριακά κενά. 
Στο κήρυγμά του κατά την Θ. Λειτουργία, ο Αρχιγραμματεύς αναφέρθηκε στις θεομητορικές εορτές της Παναγίας και την το σχέση της με την Πόλη. 


Τον Αρχιγραμματέα προσφώνησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε., κατά την δεξίωση που ακολούθησε στον αυλόγυρο του Ναού. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αγάπη που τρέφει ο Αρχιγραμματέας προς την κοινότητα και έκανε αναφορά στην προσφορά του στην Μεγάλη Εκκλησία δια του αξιώματός του και αναφέρθηκε, επίσης, στον δυναμικό του ρόλο ως αμέσου συνεργάτου του Οικουμενικού Πατριάρχου και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, που συνήλθε στην Κρήτη τον περασμένο Ιούνιο. 
Κατά την δεξίωση μίλησε και ο ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητας π Αγαθάγγελος. 
Στην αντιφώνηση του ο Αρχιγραμματεύς ευχαρίστησε για την πρόσκληση και αναφέρθηκε λεπτομερώς στην σημασία των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. 
Το απόγευμα τελέστηκε ο Εσπερινός και ακολούθησε στον αυλόγυρο του Ναού η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails