________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/02/2019

Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους στο Φανάρι

Φωτ. Αρχείου: Νικόλαος Μαγγίνας

Συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα, Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, αποτελούμενη από τους Ιερομόναχο Νικόδημο Λαυριώτη, Μοναχό Νικόδημο Αγιοπαυλίτη και Ιερομόναχο Σισώη Ξενοφωντινό, προκειμένου να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος της Επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτατος, από 19 έως 22 Οκτωβρίου, στο Άγιον Όρος. 
Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προερχόμενος από την Θεσσαλονίκη, θα αφιχθεί στην Ι. Μονή Ξενοφώντος, πρώτο του σταθμό στο Άγιον Όρος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο νέο Καθολικό της Μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την ανέγερσή του, και θα επισκεφθεί τις Καρυές, αλλά και Ι.Μονές και Σκήτες, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί. 
Κατά τη συνάντηση του Παναγιωτάτου με την Αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητος παρέστη και ο Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, διάκονος Γρηγόριος. 
Νωρίτερα ο Παναγιώτατος δέχθηκε διαδοχικά σε ακρόαση τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο καθώς και τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας Μύρωνα. 
Επίσης, δέχθηκε τον διακεκριμένο εικαστικό Κωνσταντίνο Γεωργίου, συνοδευόμενο από την σύζυγο και την κόρη του, με την ευκαιρία των αυριανών εγκαινίων της ατομικής του έκθεσης Ζωγραφικής και Γλυπτικής, υπό τον τίτλο “Enigma”, που θα φιλοξενηθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Πόλη.
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails