________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/02/2019

Επιτυχημένη εκδήλωση του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν στο πλαίσιο της Θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου (ΦΩΤΟ)


Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου 2019, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, η μουσική εμφάνιση του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄, των μελών της επίσημης αντιπροσωπείας του Βατικανού στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με επικεφαλής τον Σεβ. Καρδινάλιο Kurt Koch, Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Εκκλησίας της Κύπρου, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Ουκρανίας, μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στην Πόλη κ. Γεωργίας Σουλτανοπούλου, συνεργατών της, Αρχόντων της Μ.τ.Χ.Ε και πλήθους φιλόμουσου ακροατηρίου. 
Στην μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τo Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, στo πλαίσιo των γενικότερων εορτασμών της Θρονικής Εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η ιστορική χορωδία τoυ Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Λαμπαδαρίου της Μ.τ.Χ.Ε. Στυλιανού Φλοίκου, είχε την ευκαιρία να αποδώσει με επιτυχία μουσικό πρόγραμμα μίας ώρας, αποτελούμενο από σειρά επίκαιρων ύμνων της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και των Χριστουγέννων. Κατά την εκδήλωση το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση και την δράση του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν και της ονομαστής χορωδίας του και να περιηγηθεί σε έκθεση φωτογραφιών με θέμα την ζωή και τη δράση του Συνδέσμου.



Παράλληλα, στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γεώργιος Μπακόπουλος ανακοίνωσε την για τους επόμενους μήνες ετοιμαζόμενη από το Σύνδεσμο έκδοση μεγάλου σώματος μουσικών χειρογράφων του αειμνήστου πρωτοψάλτου Μιχαήλ Χατζηαθανασίου, καθηγητή μουσικής στην Ι. Θεολογική Σχολή της Χάλκης. 
Την εκδήλωση κατέκλεισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την “επιτυχημένη κατά πάντα” συναυλία της χορωδίας του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, αλλά και τα συγχαρητήριά του προς “τον ημέτερο Αρχιδιάκονον κ.Θεόδωρον, τον Πρόεδρον του Συνδέσμου Μουσικοφίλων κ.Μπακόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη της χορωδίας διά την μουσικήν πανδαισίαν την οποίαν μας εχάρισαν”. 


Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Παναγιώτατος, ευχαρίστησε τον Κύριο για όλα τα αγαθά που εχάρισε στην Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, κατά το διατρέξαν έτος, από την περυσινή Θρονική εορτή του Πατριαρχείου μέχρι και την εφετινή, “εις την οποίαν ήγαγεν ημάς εν υγεία και εν πνεύματι όχι δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού (Β’ Τιμ. 1,7)”. 
“Τον ευχαριστούμεν διά το ιστορικόν γεγονός της αυτοκεφαλίας της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ουκρανίας, διά την αναγνώρισιν της οποίας εκφράζομεν άπαξ έτι τας ευγνώμονας ευχαριστίας μας προς τον Μακ.Πάπαν και Πατριάρχην Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, τον δευτερόθρονον της Ορθοδοξίας, ο οποίος λαμπρύνει με την παρουσίαν του όχι μόνον την παρούσαν συναυλίαν αλλά αυτήν ταύτην την Θρονικήν εορτής της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. 
Ευχαριστούμεν τον Κύριον διά τους νέους και άξιους αρχιερείς μας, τους οποίους εξέλεξεν η Αγία και Ιερά περί ημάς Σύνοδος και οι οποίοι εμπλουτίζουν την Ιεραρχίαν του Θρόνου. 
Τον ευχαριστούμε διά τας πολλάς εφετεινάς ιεραποδημίας της ημών Μετριότητος, διά των οποίων μεταφέραμεν πανταχού όπου μετέβημεν το χαρμόσυνον και ειρηνοποιόν μήνυμα της Μητρός ημών Εκκλησίας. 
Τον ευχαριστούμεν διά τον συνεχιζόμενον διάλογον της αγάπης και της αληθείας με τους λοιπούς Χριστιανούς αδελφούς, μάλιστα δε με την αδελφήν Ρωμαιοκαθολικήν Εκκλησίαν, της οποίας οι τίμιοι εκπρόσωποι ήλθον και εφέτος δια την Θρονικήν μας εορτήν. 
Ευχαριστούμεν τον Κύριον και Δομήτορα της Εκκλησίας μας κατά πάντα και διά πάντα - πάντων ένεκεν!” 
Ολοκληρώνοντας την σύντομη ομιλία του, ο Παναγιώτατος, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και όλους ανεξαιρέτως τους παρισταμένους, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στην Πόλη κ.Γεωργία Σουλτανοπούλου για την φιλοξενία της εκδηλώσεως στο περικαλλές Σισμανόγλειο Μέγαρο.
Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails