________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/28/2020

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ "ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ" ΚΑΙ ΟΙ "ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ"



Δεν πρόλαβε να …φτάσει στο ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ η εξώδικη επιστολή διαμαρτυρίας του μητροπολίτου Κερκύρας Νεκταρίου, για την αναδημοσίευση κειμένου (από άλλη ιστοσελίδα) που τον αφορούσε, και το εξώδικο δημοσιεύτηκε πανηγυρικά στην ιστοσελίδα exapsalmos.gr.
Εκεί …φιγουράρει το ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ως το μέσο που δημοσίευσε «συκοφαντικά ….ως μη όφειλε», τα αφορώντα στον μητροπολίτη Κερκύρας και αποσιωπάται εντελώς το γεγονός ότι πρόκειται για αναδημοσίευση, την οποία αποσύραμε, κατόπιν του εξωδίκου του μητροπολίτου.
Η σελίδα exapsalmos.gr δημοσίευσε ολόκληρο το περιεχόμενο του εξωδίκου, πριν καν εκπνεύσει η ορισθείσα προσθεσμία για απάντηση, με τον παρακάτω πρόλογο:
«Δημοσιεύουμε ένεκα δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος την εξώδικη επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Σεβ. Κερκύρας Νεκτάριος προς το ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ για όσα συκοφαντικά δημοσίευσε , ως μη όφειλε, εναντίον του εξαιτίας της γενναίας και ιεροπρεπούς συμπεριφοράς του την Κυριακή των Βαίων κατά την οποία σε πείσμα των καιρών σεβάστηκε μία παράδοση αιώνων και λιτάνεψε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού του. Ο Σεβ. Κερκύρας δεν συμβιβάστηκε όπως οι περισσότεροι των Ιεραρχών αλλά απέδειξε πως πάνω απ´όλα βάζει το ιερό χρέος του και την τιμή στον μεγάλο Άγιο Σπυρίδωνα που έσωσε την Κέρκυρα απο πανδημία πριν απο αιώνες τότε που πίστευαν οι άνθρωποι άδολα!
Μπορεί να διαφωνεί το ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ με τέτοιες συμπεριφορές για να αποφεύγονται  προφανώς οι συγκρίσεις. Αλλά  δεν γνωρίζει την εκκλησιαστική μας ιστορία τότε που ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάλεσε την Αγία Ζώνη από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου  να μεταφερθεί με τις ανάλογες τιμές στο Φανάρι για να βοηθήσει τον δοκιμαζόμενο λαό απο την επιδημία της χολέρας.(1872)
Θα μου πείτε άλλοι καιροί, άλλα ήθη! Αλλά πάνω σε αυτά βασίστηκε η πίστη μας και πάνω σε τέτοια ακούσματα και διδάγματα αποφάσισε ο Σεβ. Κερκύρας Νεκτάριος να φερθεί ως αληθινός ορθόδοξος Ιεράρχης και όχι ως δημόσιος υπάλληλος! Η ιστορία θα τον κρίνει! Και ασφαλώς ο Θεός! Και αλίμονο σε εκείνους που κιότεψαν!
Παρουσιάζουμε την εξώδικη επιστολή διαμαρτυρίας του Σεβ. Κερκύρας .»
Το περίεργο και ανεξήγητο, όμως, γεγονός είναι ότι το exapsalmos.gr κατέβασε πολύ γρήγορα την σχετική ανάρτηση που στοχοποιούσε το ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ.
Μόνο οι υπεύθυνοι θα μπορούσαν να μας πουν περισσότερα…


Από την άλλη ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαθανασόπουλος, του οποίου υποστηρικτικό κείμενο επισύναψε στο εξώδικό του ο μητροπολίτης Κερκύρας, δημοσίευσε στο διαδίκτυο κείμενο του που φέρει τον τίτλο: «Φιλοπατριαρχικοί κατά του Κερκύρας». Στους «φιλοπατριαρχικούς» συμπεριλαμβάνει, προφανώς, και το ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, αφού στο τέλος του κειμένου του γράφει για την επίμαχη αναδημοσίευση:
«Ο υπεύθυνος του ιστολογίου, το οποίο φιλοξένησε  το υβριστικό και συκοφαντικό κείμενο σε βάρος του Μητροπολίτου Κερκύρας έλαβε εκ μέρους του εξώδικο διαμαρτυρία. Δημοσίευσε μέρος της και  κατέβασε το υβριστικό και συκοφαντικό κείμενο χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση και χωρίς να πει μια λέξη συγγνώμης....».
Απόλυτα, λοιπόν, ενήμερος και ο κ. Παπαθανασόπουλος για το εξώδικο που λάβαμε, αλλά όχι προσεκτικός αναγνώστης του ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ…
Π.Α.Α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails