________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/16/2020

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Το απόγευμα της Μ. Πέμπτης (16-4-2020), στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στην Ι. Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου. 
Κατά την παράδοση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέγνωσε την πρώτη από τις 12 Ευαγγελικές περικοπές και στη συνέχεια ακολούθησαν ο Μ. Πρωτοσύγκελλος Ανδρέας και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής. 
Ο Πατριαρχικός Ναός και όλο το Πατριαρχείο τυλίχθηκαν στο σκοτάδι κατά την περιφορά του Εσταυρωμένου, με τη συγκίνηση όλων να κορυφώνεται. 
Ήταν η πρώτη φορά που η Ακολουθία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία εκκλησιάσματος, καθώς όλες οι ιερουργίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.





1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακειμ Οικονομικος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου.17 Απριλίου 2020 στις 5:47 π.μ.

    Η σταυρωμένη Μεγάλη Εκκλησία,ζη και βιώνει την σταύρωση, γιατί σταυρώνεται καθημερινά. Δεν μένει όμως σε αυτήν την θέση αλλά μαζί με την σταύρωση ανίσταται, διότι προσβλέπει καθημερινά στο φως της Αναστάσεως, που καίει αδιάκοπα εντός της Κανδήλας της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, που συνεχίζει να καίει φιλοξενούμενη εντός του Πανσέπτου Πατριαρχικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο μαρτυρικό Φανάρι. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κύριος Βαρθολομαίος, ο Ύπατος του Γένους και Πρώτος της καθ' ημάς Ανατολής, μαζί με τους πατέρες της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χαιρέτησαν τον Σταυρό, ακουμπώντας στα πόδια του αεί Εσταυρωμένου Ιησού Χριστού, όλο τον πόνο, όλο τον καημό, όλα τα πάθη, αλλά και όλη την ελπίδα της Ρωμηοσύνης και του σύμπαντος κόσμου. Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση Παναγιώτατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails