________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/08/2020

Ο "ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ένας «κύριος» Αντώνιος Χαραλάμπης, αγνώστων λοιπών στοιχείων, έχει πάρει εργολαβία την αποδόμηση του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. 
Συστηματικά γράφει εναντίον του για όλα, με απώτερη …φιλοδοξία του να γυρίσει στην Εσθονία ο Σεβ. Μακάριος – για εκεί τον κρίνει «άξιο», ο «κύριος» Χαραλάμπης – ενώ για την Αυστραλία «δὲν εἶναι ἱκανὸς νὰ διαχειρισθῆ τίποτε ἑλληνικὸν μήτε Ὀρθόδοξον!» 
Φυσικά δεν θα ασχοληθώ με τον «κύριο» Χαραλάμπη, διότι την αποκλειστική ευθύνη για όλη αυτή την χυδαιότητα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας φέρει η εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος».
Επέστη, ίσως, ο καιρός το Οικουμενικό Πατριαρχείο να αποκηρύξει πανηγυρικά αυτό το σχισματικό και αντιεκκλησιαστικό έντυπο, που ταλανίζει την Εκκλησία, δεκαετίες τώρα. Το Φανάρι, άλλωστε, είναι από πάντα ο …πανεύκολος στόχος για τον «Ορθόδοξο Τύπο», αλλά εδώ θα έπρεπε να επέμβει και η Πολιτεία, αφού στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας (3-4-2020), όπου και η νέα επίθεση στον Αυστραλίας Μακάριο, το πρωτοσέλιδο έχει τον τίτλο: «Ο κορωναϊός αποτελεί πολιτικόν κατασκεύασμα!» και υπότιτλο: «Πουλήσαμε τον Θεό μας, πουλήσαμε τη θρησκευτικότητά μας, πουλήσαμε τις Εκκλησίες μας, για να μπούμε στο πρόγραμμα των 750 δις». 
Πρόκειται, δηλαδή, για επικίνδυνο για την …δημόσια υγεία έντυπο. 
Ας ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails