________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/02/2020

MΑΘΗΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ


Συνεχίζονται κανονικά τα μαθήματα θρησκευτικής εκπαίδευσης στα αγγλικά της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας για τους ενηλίκους. 
Την Τρίτη 31 Μαρτίου, έγινε η 5η κατά σειρά συνάντηση, η οποία ήταν η 3η τηλεσυνάντηση που πραγματοποιείται μέσω της εφαρμογής zοοm. Να σημειωθεί ότι ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας συμμετέχει στην εβδομαδιαία συνάντηση και δίνει την ευκαιρία στους πιστούς να συνομιλήσουν μαζί του και να υποβάλουν διάφορες ερωτήσεις σχετικά με την πνευματική τους καλλιέργεια, ειδικά αυτόν τον καιρό, όπου όλος ο κόσμος ζει μέσα στην πανδημία του κορονοϊού. 
Ο ποιμενάρχης της Βιβλικής Αρχιεπισκοπής έχει αναθέσει αυτές τις ομιλίες καθώς επίσης και τον συντονισμό των συναντήσεων στον π. Νήφωνα Τσιμαλή. Κατά την πρόσφατη θρησκευτική εκπαίδευση συμμετείχαν 100 άτομα, τα οποία προέρχονταν από διάφορες πόλεις της δικαιοδοσίας της Ι. Αρχιεπισκοπής, αλλά και από το εξωτερικό. 


Δια της τηλεδιασκέψεως, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν τους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου μέσω του πλουσίου φωτογραφικού υλικού του γνωστού εκκλησιαστικού δημοσιογράφου-φωτογράφου κ. Ν. Μαγγίνα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να μάθουν περισσότερα για αυτό το ιστορικό σκήνωμα της Μητέρας Εκκλησίας. 
Είναι αξιοσημείωτο ότι εκτός από την θεολογική γνώση που προσφέρουν οι ομιλίες, οι οποίες αυτόν τον καιρό αναφέρονται σε θέματα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ξεκινούν πάντα με ένα «προσκύνημα» στην Κωνσταντινούπολη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα τον πλούτο της ιστορίας του ευσεβούς Γένους μας και να πληροφορηθούν από ψηφιακό υλικό την σταυροαναστάσιμη διακονία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της μαρτυρικής Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. 
Μετά από την υποβολή διαφόρων ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες, ο π. Νήφων κατέκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Ενώ είμαστε παιδιά της Δύσεως, έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στην Ανατολή. Ατενίζουμε πάντα προς το κλεινό Φανάρι, όπου λάμπει το ανέσπερο φως του.Έχουμε μονίμως στραμμένα τα αυτιά μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να ακούμε τον εύρυθμο παλμό της καρδιάς της πονεμένης Ρωμιοσύνης μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails