________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/02/2010

Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε ο νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, προκειμένου να υποβάλει τα σέβη του και να δεχθεί τις ευλογίες του.Ο νέος Ιεράρχης ενθρονίζεται το Σάββατο το απόγευμα στο Μητροπολιτικό Ναό του Λαγκαδά. Πριν την αναχώρησή του από το Φανάρι, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιεράρχης των Μητροπόλεων των λεγομένων Νέων Χωρών, δήλωσε:
«Με αισθήματα συγκίνησης και βαθυτάτης ευγνωμοσύνης ευρίσκομαι στην Μητέρα Εκκλησία,στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να υποβάλω σέβη και να ζητήσω τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες του Σεπτού Προκαθημένου Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά συνδέεται με την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, πέραν των πνευματικών και κανονικών δεδομένων, με λαμπρά ιστορία του παρελθόντος από την Βυζαντινή εποχή και είναι ορατή η πνευματική ακτινοβολία στην τοπική ζωή της Εκκλησίας μέσα από τις μαρτυρίες γεγονότων που εσφράγισαν την ιστορική πορεία του Γένους μας και διεφύλαξαν τους ανεκτίμητους θυσαυρούς της Ορθοδόξου πίστεως, της γλώσσας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι γνωστό επίσης ότι η Μητρόπολη Λαγκαδά αντιμετωπίζει σύγχρονα, σοβαρά οικολογικά προβλήματα που έχουν σχέση με την λίμνη Κορώνεια. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, πέραν των ευχών και ευλογιών του Παναγιωτάτου, αιτούμεθα και της συμπαραστάσεώς Του για την αντιμετώπιση των μειζόνων αυτών προβλημάτων της οικολογίας και του περιβάλλοντος. Η εγνωσμένη, άλλωστε, ευαισθησία Του για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος και η συμβολή του σ' αυτά είναι διεθνώς ανεγνωρισμένη και μας παρέχουν βεβαία την ελπίδα ότι θα πράξει παν το δυνατόν εις το άμεσον μέλλον, συμβάλλοντας στην κατά το δυνατόν επίλυσή τους».

1 σχόλιο:

  1. Λίαν εύελπις η ρητή δήλωσις του νέου Μητροπολίτου περί της υπ' αυτού αναγνωρίσεως των "κανονικών δεδομένων". Ευχή όλων να μην λησμονήσει την δήλωσίν του αυτήν επ' ουδενί λόγω και ουδέποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails