________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/16/2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Εγκάρδια συζήτηση είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την Πρόεδρο της Φινλανδίας Τάρζα Χαλόνεν στο θερινό μέγαρο στο Kultaranta. Κατά την συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η Ορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση και η προσαρμογή της στα αιτήματα και στις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας.



Η Πρόεδρος έδειξε ενδιάφερον για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και την Ομογένεια της Πόλης και θέλησε να πληροφορηθεί εάν υπήρξαν εξελίξεις σχετικά, από πέρυσι τον Απρίλιο, όταν είχε επισκεφθεί τον Πατριάρχη στο Φανάρι. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ανέφερε το ευχάριστο γεγονός, που πληροφορήθηκε πριν από μερικές ώρες στο Ελσίνκι, για την απόφαση σχετικά με το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου και η Πρόεδρος εξέφρασε τα συγχαρητήριά της. Έτσι ήταν τα πρώτα επίσημα συγχαρητήρια που δέχθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος γι' αυτή την καινούρια δικαίωση του Φαναρίου.


Ο Πατριάρχης προσέφερε μια εικόνα στην Πρόεδρο, ενώ εκείνη ένα φινλανδικό ανθοδοχείο με την προεδρική σφραγίδα. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας Λέων, οι Μητροπολίτες Ελσινκίου Αμβρόσιος, Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Εμμανουήλ και Ικονίου Θεόληπτος και ο Μ. Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails