________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/07/2010

Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΕΣΘΟΝΟΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΑΡΒΟ ΠΑΡΤ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε ο διεθνούς φήμης συνθέτης κλασικής μουσικής Άρβο [Αρέθας] Πάρτ στο Φανάρι. Ο Άρβο Πάρτ κατάγεται από την Εσθονία, είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και βαθύτατα πιστός και ασκητικός στη ζωή του. Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της μινιμαλιστικής μουσικής. Είναι παγκοσμίως γνωστός για τα έργα κλασικής μουσικής που έχει συνθέσει, συμφωνικά, ορχηστρικά και θρησκευτικά. Η μουσική του διαπνέεται από έντονο θρησκευτικό συναίσθημα.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον συνεχάρη για την μουσική του προσφορά. Όταν ο Άρβο είπε ότι το όνομα του σημαίνει Αρέθας, τότε ο Πατριάρχης του υπενθύμισε ότι εορτάζει στις 22 Οκτωβρίου, ημέρα εκλογής του στον Πατριαρχικό θρόνο. Στο άκουσμα αυτής της συμπτώσεως ο συνθέτης έκανε τον σταυρό του.
Στην επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον συνόδευαν η σύζυγος του και πενήντα και πλέον μουσικοί και συνεργάτες του.
Απόψε το βράδυ, στις 8, ο Εσθονός συνθέτης δίνει συναυλία στο Ναό της Αγίας Ειρήνης που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο. Στη συναυλία θα παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης καθώς και οι Πρόεδροι της Τουρκίας και της Εσθονίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails