________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/29/2010

Ο πρ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Συνάντηση σε θερμό κλίμα είχε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον πρώην Πρωθυπουργό του Καναδά Brian Mulroney και τη σύζυγό του Μιλίτσα.

Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, η οποία είναι Σερβίδα Ορθόδοξος, προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, όπου χοροστατούσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε επί τη εορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης τους δέχθηκε στο γραφείο του.


Οι υψηλοί επισκέπτες από τον Καναδά εξέφρασαν την ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τη συνάντησή τους με τον Πατριάρχη και επεσήμαναν το γεγονός της μεγάλης Ορθόδοξης παρουσίας στον Καναδά που αποτελείται απο διάφορες εθνικότητες και αναφέρθηκαν στην Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Τορόντο που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να δώσει δύο διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Κοc, θα έχει δε και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.


1 σχόλιο:

  1. Το θερμό κλίμα είναι εμφανές, αφού ο πρώην πρωθυπουργός φοράει κοντομάνικο! Είναι πάντως πολύ σημαντική η συνεχής διαπίστωση ότι οι ηγέτες όλου του κόσμου, πρώην και νυν, αντιμετωπίζουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως ισότιμό τους αρχηγό κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails