________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/11/2010

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας
Πανηγυρικός Εσπερινός χθες το απόγευμα στο Ναό της Ζωοδόχου Πηγής της Πατριαρχικής Μονής του Βαλουκλή, χοροστατούντος του εορτάζοντος τα ονομαστήριά Του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Παρόντες ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Φώτιος Ξύδας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Βασίλειος Μπορνόβας, ιεράρχες από πολλές επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, αντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησίας, προσκυνητές από το εξωτερικό και Ρωμιοί της Πόλης, που κατέκλυσαν το ιστορικό Μοναστήρι του Βαλουκλή για να ευχηθούν στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά Του, επί τη μνήμη του Αποστόλου Βαρθολομαίου.




Ο Πατριάρχης στο τέλος του Εσπερινού χειροθέτησε δύο νέους Άρχοντες της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και ομίλησε καταλλήλως.



Μετά τον Εσπερινό, στον αυλόγυρο της Μονής παρετέθη δεξίωση και ο Πατριάρχης έκοψε την τούρτα που του προσέφεραν οι Κοινότητες της Πόλης.



Ο Πατριάρχης με την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρωσίας: τον Αρχιεπίσκοπο Μάρκο, την ηγουμένη της Μονής της Αγίας Ματρώνας και μοναχές της Αδελφότητας.
Είναι η πρώτη φορά που στα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη παρίσταται αντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησίας. Αυτό έγινε στο πλαίσιο της άτυπης απόφασης των δύο Εκκλησιών για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών τους, με ανταλλαγή αντιπροσωπειών στα ονομαστήρια των προκαθημένων τους.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρωσία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συλλειτούργησε με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο στα ονομαστήρια του Ρώσου Προκαθημένου.

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΝ ΠΟΙΗΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΝ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΗΜΩΝ ΑΥΘΕΝΤΗΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΗΝ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΝ. ΚΥΡΙΕ ΦΥΛΑΤΤΕ ΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ. ΑΜΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails