________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/04/2010

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ



Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Το ενδιαφέρον της Αμερικανικής Διοίκησης για το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Κόγκρεσμαν William D. Delahunt, ο οποίος επισκέφθηκε το Φανάρι.

Κατά τη συνάντηση ο Αμερικανός Δημοκρατικός βουλευτής, μέλος της Επιτροπής Eξωτερικών υποθέσεων και επικεφαλής της Υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών θεμάτων, μετέφερε εκ μέρους του Κογκρέσου τον θαυμασμό και την μεγάλη εκτίμηση που έχει προς το πρόσωπο του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, συμπίπτει πλήρως με τις απόψεις της Υπουργού Εξωτερικών Hillary Clinton, η οποία πάντοτε αναφέρεται με εξαιρετικά λόγια στην προσωπικότητα και το έργο του Πατριάρχου Βαρθολομαίου.


Ο Πατριάρχης από την πλευρά του υπογράμμισε το γεγονός της ύπαρξης επί δέκα επτά αιώνες του Πατριαρχείου, το οποίο εργάζεται ως παράγων ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και για όλο τον κόσμο. Κατά τη συζήτηση ο Πατριάρχης τόνισε την χρησιμότητα των διαλόγων τους οποίους διεξάγει το Πατριαρχείο, όχι μόνο με τον Χριστιανικό κόσμο, αλλά και με το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμο. Ακόμη ευχαρίστησε για το ζωηρό ενδιαφέρον της Αμερικανικής Κυβέρνησης για τα θέματα που απασχολούν το Πατριαρχείο και την Ομογένεια της Πόλης. Συζητήθηκαν και οι σχέσεις Ορθοδοξίας και Καθολικισμού, καθώς ο Κόγκρεσμαν είναι Ρωμαιοκαθολικός.


Ο Αμερικανός πολιτικός χάρηκε ιδιαίτερα όταν είδε στο γραφείο του Πατριάρχου την Αμερικανική σημαία, που του είχε προσφέρει το περασμένο Νοέμβριο η δυναμική Πρόεδρος της Βουλής Nancy Pelosi, μετά το γεύμα που είχε παραθέσει προς τιμήν του. Να σημειωθεί ότι η σημαία κυμάτιζε προηγουμένως στον ιστό του καπιτωλίου του Κογκρέσου, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό.

Τον Κόγκρεσμαν συνόδευαν η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Πόλη Sharon Wiener και συνεργάτες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails