________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/24/2010

ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ


Ρεπορτάζ - φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Filip Vujanovic, συνοδευόμενος από τον υπουργό πολιτισμού της χώρας Branislav Micunovic, τον πρέσβη του Μαυροβουνίου στην Άγκυρα Ramo Bralic και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκε σήμερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.
Στην εγκάρδια συνάντηση που είχαν συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, και έγινε ευρύτατη αναφορά στο διαθρησκειακό διάλογο και την συμβολή του στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδική αναφορά έγινε στο εν πλω συνέδριο που διοργάνωσε το Πατριαρχείο στο 2002 στην Αδριατική, στο πλαίσιο του οποίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Μαυροβούνιο.

Στην συζήτηση που είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε ότι «η σταθερότητα είναι ο παράγοντας που διασφαλίζει την επικράτηση της ειρήνης στα Βαλκάνια αλλά και σε όλο τον κόσμο».
«Οι διαθρησκειακοί διάλογοι και οι διεξαγόμενοι ακαδημαϊκοί διάλογοι με το Ισλάμ συμβάλλουν στην αλληλοκατανόηση και στην αποφυγή των παρεξηγήσεων και βοηθούν στην συνεργασία για την από κοινού αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων», σημείωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.


Από την πλευρά του ο Μαυροβούνιος Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, εξήρε τις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το διάλογο των θρησκειών, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της Δημιουργίας του Θεού.
«Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να επισκεφτούμε τον Πατριάρχη και να ανταλλάξουμε απόψεις για πολλά σημαντικά θέματα», δήλωσε, αμέσως μετά την συνάντηση, ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου.
«Επιθυμία μας είναι να έχουμε καλές σχέσεις με την Εκκλησία», σημείωσε ο Πρόεδρος και κατέληξε: «Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να επισκεφθούμε ένα τόσο σημαντικό και ιερό χώρο».

Στην φωτό του Ν. Μαγγίνα ο Υπουργός Πολιτισμού του Μαυροβουνίου ασπάζεται το χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου προσκύνησε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ξεναγήθηκε σε αυτόν από κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails