________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/22/2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Το εργοστάσιο της Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. 
Τον Πατριάρχη και τη συνοδεία του υποδέχτηκε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρίας, κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου η οποία τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και του παρέδωσε αναμνηστικό δώρο. Ο Παναγιώτατος ευλόγησε το προσωπικό και τους παριστάμενους, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς από τους εργαζομένους. 
«Η σημερινή επίσκεψη και η ευλογία του Παναγιώτατου κ.κ. Βαρθολομαίου είναι ιδιαίτερα τιμητική για την οικογένειά μας, το προσωπικό μας, την εταιρία μας», σημείωσε η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, και συνέχισε λέγοντας ότι «νιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση καθώς η σημερινή επίσκεψη έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τη βιομηχανία Παπαδοπούλου, την εταιρία μας, η οποία ιδρύθηκε το 1922 από τον Κωνσταντινουπολίτη πατέρα μου, Ευάγγελο Παπαδόπουλο και την οικογένειά του. Η ευλογία και οι ευχές του Παναγιότατου δίνουν σε όλους μας ακόμη περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.» 
Η Α.Θ. Παναγιότης, Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος συνεχάρη την κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου «όχι τόσο για το μέγεθος της επιχείρησής σας, όσο για το γεγονός ότι δίνετε ψωμί σε τόσες οικογένειες» και συνέχισε λέγοντας ότι «Σε εσάς και την οικογένειά σας και όλους τους εργαζομένους στην υποδειγματική επιχείρησή σας απονέμω την Πατριαρχική μου ευλογία και εύχομαι όλα τα καλά του Θεού και σήμερα και αύριο και πάντοτε. Τιμάτε το όνομα της Κωνσταντινούπολης από την οποία ξεκίνησε ο πατέρας σας ο Ευάγγελος Παπαδόπουλος.» 
Τέλος, ευχήθηκε στην οικογένεια και την εταιρεία να συνεχίσει την πολύτιμη συμβολή της στον κοινωνικό ιστό της Ελλάδας. Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης – το δεύτερο εκ των τεσσάρων της εταιρίας-λειτουργεί από το 1974, απασχολεί 400 εργαζόμενους και παράγει μεγάλο μέρος της ποικιλίας των προϊόντων που διαθέτει η βιομηχανία Παπαδοπούλου.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους. Κατερίνη.23 Οκτωβρίου 2013 στις 12:44 π.μ.

    Πέρασαν 22 χρόνια από την ημέρα πού η χάρις του Αγίου Πνεύματος και η τιμία ψήφος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, εξέλεξαν τον από Γέροντα Χαλκηδόνος Βαρθολομαίο, στον πρώτο Θρόνο της Ορθοδοξίας, αυτόν του Οικουμενικού Θρόνου, αλλά και του προστάτου του Γένους μας. Είκοσι δύο χρόνια, και μέσα σε αυτά, ο Πατριάρχης μας έκανε μια μεγάλη ανατροπή. Και η ανατροπή αυτή είναι, ότι, έβγαλε την Ορθοδοξία από το καβούκι της, και την έκανε μια δύναμη πού με τον θεολογικό της λόγο, μπορεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις σε ερωτήματα πού απασχολούσαν τον άνθρωπο. Ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, με τις δράσεις του, με την προσωπικότητά του, με την παγκόσμια ακτινοβολία του, έκανε το Πατριαρχείο μας Οικουμενικό. Όχι μόνο ιστορικά, αλλά ουσιαστικά. Έκανε αυτά πού έπρεπε να κάνει ώστε σήμερα όλος ο κόσμος να γνωρίζει το Πατριαρχείο και τα προβλήματά του. Ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, με τον λόγο του, τον Θεολογικό και πατερικό λόγο, οπως αυτός τηρείται πιστός εντός του Φαναρίου, έδωσε μία άλλη πνοή στα θεολογικά και όχι μόνο πράγματα. Ο Πατριάρχης μας, τα 22 αυτά χρόνια, έφερε την Εκκλησία πιο κοντά με τους ετεροδόξους, και μέσα από τους διαλόγους, και τα διάφορα φόρα, έφερε τον προβληματισμό σε όλους τους άλλους πού είναι εκτός της Ορθοδοξίας, να την γνωρίσουν και να την μελετήσουν. Ο Πατριάρχης μας, δεν λογάριασε κόπο, με αποτέλεσμα να επισκεφτεί όλες τις επαρχίες του Θρόνου μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια, να έρθει σε επαφή με το ποίμνιό του, να γνωρίσει από κοντά τα προβλήματα και να αφουγκραστεί τον παλμό των πιστών. Συγκάλεσε σε Σύνοδο όλους τους Αρχηγούς των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκλησιών, για να συζητήσουν για φλέγοντα ζητήματα πού απασχολούν την Εκκλησία και τον άνθρωπο. Μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια, δέχτηκε όλους τους σχεδόν του αρχηγούς Κρατών και υψηλών προσωπικοτήτων πού επισκέφτηκαν τόσο την Πόλη, όσο και αυτό το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Είναι ο Πατριάρχης μας, πού πόνεσε, αλλά και χάρηκε, γιατί είδε ορισμένους από τους κόπους του να υλοποιούνται, όπως η επιστροφή του Ορφανοτροφείου, αλλά και άλλων περιουσιακών στοιχείων στην Ομογένεια και στο Πατριαρχείο μας. Βέβαια δεν είδε ακόμα την Θεολογική Σχολή να λειτουργεί, αλλά είμαστε σίγουροι και αυτό θα το δεί, αλλά την είδε να λειτουργεί όμως ως Μοναστήρι με μοναχούς και πατέρες, κάτω από την καθοδήγηση του στενού του συνεργάτου, του Μητροπολίτου Προύσης Ελπιδοφόρου. Μέσα σε αυτά τα 22 χρόνια ευαισθητοποίησε τις κυβερνήσεις και τους λαούς, για την προστασία του περιβάλλοντος. Για όλα αυτά και για πολλά άλλα, όλοι μας είμαστε ευγνώμονες στον Θεό πού μας χάρισε σε αυτές τις δύσκολες ημέρες ένα τέτοιο Πατριάρχη. Η προσευχή μας Παναγιώτατε όλων των πνευματικών σας παιδιών είναι: " Πολυχρόνιον ποίησαι Κύριος ο Θεός, τον Παναγιώτατον και Σεβασμιώτατον Αυθέντην και Δεσπότην ημών, τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κύριον Βαρθολομαίον. Κύριε φύλαττε αυτόν. Εις πολλά έτη Δέσποτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails