________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/12/2016

Ο ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ


Επίτιμος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγορεύθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 
Στο Α.Π.Θ. τον υποδέχθηκαν οι Πρυτανικές Αρχές και ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Ζουράρις, όπου σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου αναγορεύθηκε επίτιμος Διδάκτορας, κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως των δύο Τμημάτων, της Θεολογίας και της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. 
Οι δύο έπαινοι του τιμωμένου ανεγνώσθησαν από δύο ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου: από τον Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας και από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας.
Παραθέτουμε στη συνέχεια την ομιλία του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails