________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/19/2016

Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, των ιεραρχών της Εκκλησίας της Κρήτης, Κλήρου, Αρχών και λαού πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρίλλου.
Η  υποδοχή του νέου μητροπολίτη έγινε στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη και Μιχαήλ Κοθρή και ακολούθησε ο σχηματισμός πομπής προς τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Φωτεινής. 
Στις 12 το μεσημέρι η πομπή έφτασε μπροστά από το παραλιακό ανοικτό Γυμναστήριο της Ιεράπετρας, όπου έχει στηθεί εξέδρα για την υποδοχή του κ. Κυρίλλου. Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης καλωσόρισε τον νέο ιεράρχη και ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ο κ. Κύριλλος ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Ιεράπετρας. Αμέσως μετά, κλήρος και λαός, ξεκίνησαν την πορεία προς την Μητρόπολη, όπου έγινε η τελετή ενθρόνισης στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. Μετά το τέλος της τελετής ενθρόνισης τελέστηκε από το νέο μητροπολίτη Τρισάγιο στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου. 
Αύριο Κυριακή 20 Νοεμβρίου, θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία στην Αγία Φωτεινή, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρίλλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails