________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/12/2016

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ (ΦΩΤΟ)


Σήμερα, Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή με τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εργαζόμενους νέους της Ομογένειας στην Τρίγλια της Βιθυνίας.
Τον Πατριάρχη συνόδευαν ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ο Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου π. Ιωακείμ Μπίλλης και ο Ιερομόναχος π. Ελευθέριος Αλούκο, εκ της Αδελφότητος της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Μουδανιών κ. Hayri Türkyılmaz. 
Μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλεως, συνοδεία του Δημάρχου και παραγόντων της Δημοτικής Αρχής, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε ναούς στα Μουδανιά, στην Σιγή και στην Τρίγλια. Ο Πατριάρχης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα αναστηλωτικά έργα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Σιγή και να ενημερωθεί για την εξέλιξη τους από τον Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο.
Παραθέτουμε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους.13 Νοεμβρίου 2016 στις 11:26 μ.μ.

    Ο Πατριαρχης, ως πατέρας και προασπιστής της Ρωμηοσύνης, ποτέ δεν ξεχνά τα παιδιά του. Στα είκοσι πέντε χρόνια της πατριαρχείας του βρέθηκε κοντά τους, τους ενίσχυσε, τους μίλησε, τους παρηγόρησε, τους έδωσε ελπίδες. Για μια φορά ακόμα έδειξε ότι νοιάζεται για το μέλλος της Ρωμηοσύνης. Μια ακόμα προσκυνηματική εξόρμηση πραγματοποίησε στην Αγιοτόκο Βιθυνία και στην Ιερά Μητρόπολη Προύσης, μαζί με τον οικείο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Προύσης κύριο Ελπιδοφόρο. Δεν παρέλειψε να επισκεφτεί Ναούς και Αγιάσματα της περιοχής, να προσευχηθεί, να ανάψει κερί και να μνημονεύσει. Και αυτό γιατί πιστεύει ότι οι χώροι αυτοί είναι ζωντανοί, διότι εκεί κατοικούν οι ψυχές των προ ημών πού έζησαν, θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για τα δίκαια της Εκκλησίας του Γένους. Ότι και να πει κανείς για τον Πατριάρχη θα είναι λίγο. Η ανάσταση επαρχιών και το άναμμα των λυχνιών αποδεικνύουν οτι ο Πατριάρχης πιστεύει και ελπίζει. Ο Θεός να τον χαριτώνει και να τον ευλογεί, και όπως είδε αναμμένη την λυχνία της Εκκλησίας της Προύσης με τον Μητροπολίτη κύριο Ελπιδοφόρο, έτσι να αξιωθεί να δεί και άλλες αναμμένες λυχνίες στην Μικρά Ασία, στο Πόντο και στην Ανατολική Θράκη. Η Ρωμηοσύνη ζή γιατί το θέλει ο Θεός. Πολλά και ευλογημένα τα έτη του Πατριάρχου μας και καλή ποιμαντορία στον Άγιο Προύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails