________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/28/2016

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΡΟΝΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ


Η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, γιορτάζει, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου την Θρονική εορτή Της. 
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα: 
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2015 στις 4.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. 
Μετά το πέρας του Μ. Εσπερινού ο Πατριάρχης θα χειροθετήσει στο Οφφίκιο του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας τον τοποτηρητή της Πρωτοψαλτίας κ. Παναγιώτη Νεοχωρίτη. 
Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου το πρωί, και πάλι στον Πατριαρχικό Ναό, θα τελεσθεί Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος. 
Κατά την Θρονική γιορτή θα παραστεί, όπως κάθε χρόνο, και επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης ­υπό τον Καρδινάλιο Kurt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφηκού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των Χριστιανών. 
Επί τη Θρονική εορτή της Μητρός Εκκλησίας, θα πραγματοποιηθούν επίσης:
- Σήμερα Δευτέρα 28/11 και ώρα 6 - 8 δεξίωσις στα Πατριαρχεία, στην οποία προσκαλείται  η Ομογένεια της Πόλης.
- Αύριο Τρίτη, 29/11 στις 7 το απόγευμα, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας του Νικολάου Μαγγίνα, αφιερωμένης στα 25 χρόνια της Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails