________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/05/2016

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΗΣ ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ


Ο νέος υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος Κώστας Γαβρόγλου, είναι τέκνο της Πόλης και του Ζωγραφείου, και ενεργός Πολίτης, που συμμετέχει στην ομογενειακή δράση.
Ενδεικτικώς σημειώνουμε εδώ ότι: 
- Υπήρξε επιμελητής, μαζί με τον Κ. Τσιτσελίκη, του τόμου των πρακτικών του ιστορικού Συνεδρίου, με θέμα: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ – ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 2006.


Κατά την παρουσίαση των Πρακτικών στην Πόλη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην σχετική ομιλία του είπε: «… ἔχομεν τὴν μεγάλην χαρὰν νὰ βλέπωμεν ἐνώπιόν μας ἐκδεδομένα ὑπὸ τοῦ Συνδέσμου Ἀποφοίτων Ζωγραφείου εἰς ἕνα καλαίσθητον τόμον τὰ Πρακτικὰ τοῦ ἱστορικοῦ Συνεδρίου ἐκείνου, ἐπιμελείᾳ τοῦ ὁμογενοῦς Καθηγητοῦ τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν Ἐλλογιμωτάτου κ. Κώστα Γαβρόγλου μαζὶ μὲ τὸν Ἐλλογιμώτατον κ. Κ. Τσιτσελίκην.» 
Δείτε αναλυτικά εδώ
- Στις 29 Νοεμβρίου του 2015 ο Κώστας Γαβρόγλου, με τον προκάτοχό του υπουργό Νίκο Φίλη, επισκέφθηκαν το Νιχώρι του Βοσπόρου (με αφορμή την επίσκεψή τους στην Πόλη για την Θρονική Γιορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου). 
Δημοσιεύουμε εδώ φωτογραφίες του Ηλία Κουλουρίδη από εκείνη την επίσκεψη. 


Πριν λίγες μέρες, στις 13-10-2016 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Γαβρόγλου, βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Ομότιμος Καθηγητή ΕΚΠΑ, συμμετείχε στην παρουσίαση της ιστορικής έκδοσης "Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Το κτίριο και η αποκατάστασή του". Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο.


Με την ευκαιρία της εικοστής πέμπτης επετείου της ενθρονίσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο Σύλλογος Ιμβρίων παρουσίασε στις 2 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα, το φωτογραφικό λεύκωμα της Βάσως Ξεινού «Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο». Ανάμεσα στους ομιλητές και ο Κώστας Γαβρόγλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails