________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/10/2017

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Στο κέντρο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 το βράδυ, στην Englise des Carmes, μεγάλη συναυλία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής, την οποία διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη.  
Συμμετείχαν: ο Βυζαντινός Χορός «Τρόπος», υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Αγγελίδη και η Γυναικεία Χορωδία της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως "Αγία Κασσιανή Υμνογράφος", υπό τη διεύθυνση της κ. Μαρίας Χαραλαμπίδου.  
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Κάτω Χωρών κ. Αθηναγόρας, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό (η Μητρόπολις Βελγίου ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης), ο Μητροπολίτης Αχαϊας Αθανάσιος, ο Επίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος και άλλοι ορθόδοξοι κληρικοί, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, ο δημοσιογράφος και πολιτικός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πανεπιστημιακοί και ομογενείς.  
Η Γυναικεία Χορωδία της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως παρουσίασε ένα πρόγραμμα 12 ελληνικών τραγουδιών που συγκίνησαν το πολυπληθές ακροατήριο.  
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η Γυναικεία Χορωδία, καθώς και 10 μαθητές από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Νεαπόλεως με τους συνοδούς καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν το πρωί της Τρίτης 7/2/2017 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα εκπροσώπησε ο π. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης, ο οποίος επέδωσε στον Μητροπολίτη Βελγίου ένα εγκόλπιο, με απεικόνιση της Παναγίας, ως δώρο του Σεβασμιωτάτου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails