________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/04/2017

ΑΜΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΦΡΟΝΩΝ ΤΟΥΣ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Στις 16 Δεκεμβρίου 2016 δημοσιεύσαμε δύο επιστολές του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου προς τους κληρικούς του Θεόδωρο Ζήση και Νικόλαο Μανώλη, δια των οποίων τους προειδοποιούσε «δια τελευταίαν φοράν», ότι θα πρέπει να παύσουν την όλη «αντιοικουμενιστική» δραστηριότητά τους, διότι προκαλούν σύγχυσιν και σκαναδαλισμόν στους πιστούς και επιπλέον επιδεικνύουν και αντιεκκλησιολογική συμπεριφορά. 
Επαναλάβαμε την άποψή μας, ότι οι εν λόγω κληρικοί, αλλά και οι …ουρές τους (Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, Πέτρος Χιρς κ.α.), θα έπρεπε προ πολλού να έχουν καθαιρεθεί. Και είχαμε εκφράσει την ελπίδα ότι η Εκκλησία δεν θα βραδύνει στο να τους καθαιρέσει, διότι δε νομίζουμε ότι υπάρχει άλλη λύση, αφού παραμένουν αμετανόητοι. Στο πρόσωπό τους θα έχει καταδικάσει την αίρεση του ευσεβισμού! 
Οι απαντήσεις των συγκεκριμένων κληρικών, Ζήση και Μανώλη, προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, αλλά και η όλη δράση τους από τις προειδοποιητικές επιστολές μέχρι σήμερα, μαρτυρούν περίτρανα την αμετανοησία τους. 
Αυτή η αμετανοησία πηγάζει, φυσικά, από έναν τεράστιο φαρισαϊσμό, τον οποίο διατυπώνει πανηγυρικά ο κληρικός Θ. Ζήσης στην επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Στο τέλος της επιστολής γράφει: Ἐγὼ εἶμαι βέβαιος γιὰ τὴν καλὴ πορεία τῆς διακονίας μου, γιατὶ ἀκολουθῶ τοὺς Ἁγίους καὶ ὄχι τὸν Βαρθολομαῖο καί «τοὺς σὺν αὐτῷ». 
Ας ελπίσουμε η Εκκλησία να καθαιρέσει άμεσα τους κληρικούς αυτούς με το τεράστιο «ΕΓΩ» και τις ακλόνητες βεβαιότητές τους. Δεν πρόκειται για τιμωρία, αλλά για επιτακτική πνευματική ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails