________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/01/2018

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ (ΦΩΤΟ)


Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου 
Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο 
της Αυστρίας στη Βιέννη 
Πραγματοποιήθηκε στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία σε θερμή ατμόσφαιρα Συνάντηση με τον Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αυστρίας, κ. Sebastian Kurz, είχε την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεώς του στην χώρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας, ο Καγκελάριος Kurz και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως για το σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τον παγκόσμιο ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τη θέση του στην Τουρκία, για την θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αυστρία καθώς και για τις δυνατότητες συμπαραστάσεως στην αποστολή και τη διακονία της Μητέρας Εκκλησίας και της Ι. Μητρόπολης. Επίσης, συζήτησαν και για την επικείμενη ανάληψη από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Αυστρίας της Προεδρίας της Ε.Ε. κατά το β’ εξάμηνο του 2018. Ο Καγκελάριος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Αυστριακής Δημοκρατίας στο σημαντικό έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και για μια ακόμη φορά την χαρά του για την συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Στη συνάντηση τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ και ο επιχώριος Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος.


Tο απόγευμα της Τρίτης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προεξήρχε της Ακολουθίας για την πανηγυρική καθιέρωση του νεόδμητου Παρεκκλησίου της Ι. Μ. Αυστρίας, αφιερωμένου στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Στην τελετή παρέστησαν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο Καρδινάλιος Kurt Koch, Επίσκοποι της Επισκοπικής Συνελεύσεως καθώς και μεγάλος αριθμός Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων, η Πρέσβης της Ελλάδος, κυρία Χρυσούλα Αλιφέρη – η οποία, ας σημειωθεί, ότι την περασμένη Κυριακή, υπεδέχθη τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο αεροδρόμιο της Βιέννης και έκτοτε παρίσταται σε όλες τις προς τιμήν του εκδηλώσεις - μέλη του διπλωματικού σώματος και πλήθος πιστών. 
Στη συνέχεια τελέστηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία των δύο Πατριαρχών, του Καρδιναλίου, του Νούντσιου κ. Peter Stephan Zurbriggen, πλειάδος Επισκόπων Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών και μελών του διπλωματικού Σώματος. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου στον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ.Αυστρίας και Εξαρχίας Ουγγαρίας, π.Παϊσιο Λαρεντζάκη. Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη στην εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος, με την ευκαιρία της επετείου συμπληρώσεως «50ετίας του Ομοσπονδιακού Νόμου αναγνωρίσεως εν Αυστρία της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Στην εκδήλωση μίλησαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος, ο εκπρόσωπος του τμήματος Εκκλησιών της Καγκελαρίας κ. Oliver Henhapel και ο Δρ. Anton Stifter, εκ μέρους της Αυστριακής πολιτείας, ο Δρ. Dominik Orieschnig, ως νομικός, ο Καρδινάλιος Kurt Koch, ο οποίος μετέφερε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου, ο οποίος προσέφερε το πόσο των 100.000€ για την ανέγερση της πρώτης ορθόδοξης Ιεράς Μονής στην Αυστρία. Την εκδήλωση έκλεισε, με ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Μεταξύ των επισήμων παρισταμένων ήταν ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Αυστριακής Βουλής κ. Wolfgang Sobotka και κυρία Anneliese Kitzmüller. Αμέσως μετά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εγκαινίασε την Αίθουσα Συνάξεων, «Ρήγας Φεραίος», της Ι.Μ.Αυστρίας και ακολούθησε εορταστική δεξίωση, όπου όλοι είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους Προκαθημένους του Οικουμενικού Θρόνου και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. 
Κατά την παραμονή του στη Βιέννη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατόπιν προσκλήσεως, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρεσβεία της Τουρκίας όπου είχε συνάντηση με τον Πρέσβη κ.Μεχμέτ Φερντέν Τσαρικτσί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails