________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/21/2018

Ο π. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Αννόβερο Γερμανίας

Με αφορμή το τελευταίο άρθρο μου με τίτλο: «Προς τα κλωνοποιημένα του Αντιοικουμενισμού και Αναθεματιστάς» εκτός από τα "κλωνοποιημένα" με "στολίζει" αναλόγως και το "Γραφείο επί των αιρέσεων και παραθρησκειών" της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι "φωτογραφίζω" με τα γραφόμενα μου, σχετικώς με τους "αναθεματιστάς", τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς. Αυτό βεβαίως δεν ισχύει διότι απ’ όσο γνωρίζω, φέτος ο άγιος Πειραιώς δεν επιδόθηκε σε αυτοσχέδιους αναθεματισμούς. Οπότε προς τι η ενόχληση; Μήπως μάλιστα, θα έπρεπε το συγκεκριμένο Γραφείο να εγκαλέσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς, που φέτος αποστασιοποιήθηκε από την γραμμή που ο ίδιος είχε χαράξει με την απαγγελία αυτοσχέδιων αναθεματισμών την Κυριακή της Ορθοδοξίας; Ας αφήσουμε τα παιχνίδια, λέω εγώ. Καλά για εντυπωσιασμό τα μακροσκελή βερμπαλιστικά κείμενα που γράφουν όλοι αυτοί οι υποτιθέμενοι αντιοικουμενιστές.
Βλέπετε έχουν λύσει όλα τα προβλήματα του πιστού λαού που διακονούν και στο χρόνο που τους απομένει ασχολούνται κυρίως με εμάς, όσοι διακονούμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Γι’ αυτό και παλαιότερα έχω γράψει ότι κανονικά το "Γραφείο επί των αιρέσεων και παραθρησκειών" θα έπρεπε να ονομάζεται "Γραφείο επιθέσεων εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου". Δεν βλέπουν που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια οι πεντηκοστιανοί και ψευτομάρτυρες του Ιεχωβά στην Μητρόπολή τους, εμείς από το εξωτερικό αποτελούμε απειλή!
Επιδίδονται όλοι τους σε αναλύσεις επί αναλύσεων και λένε, λένε... χωρίς να λένε τίποτα ουσιαστικό. Εντυπώσεις να δημιουργούνται και τίποτ’ άλλο. Για να μην παίζω το παιχνίδι όλων αυτών εγώ ο "αθεολόγητος", ο "αργκοαρχιμανδρίτης", ο "οικουμενιστής" που συμμετέχω στα καταχθόνια σχέδια του διαβόλου για την συντριβή της Εκκλησίας, τους ξαναρωτώ και ας αποφασίσουν κάποια στιγμή να απαντήσουν επί της ουσίας, πόσο Ορθόδοξες είναι οι ενέργειές τους όταν:
• Αποδεχόσασταν ως μέγα θεολόγο και ομολογητή έναν αφορισμένο από την Εκκλησία και τον βάζατε μέσα σε ναούς να κηρύττει. Σκεφθήκατε ποτέ ότι με αυτή σας την συμπεριφορά εκτός από την ζημιά που κάνατε στην Εκκλησία, ίσως να μην αφήσατε και τα περιθώρια της μετάνοιας με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τα εγκόσμια αμετανόητος και αφορισμένος;
• Υποστηρίζετε ως κανονικές ενέργειες τις καταλήψεις ιερών μονών.
• Ανέχεστε και επικροτείτε τα συλλείτουργα με καθηρημένους και ΓΟΧ νομιμοποιώντας με αυτό τον τρόπο την ύπαρξή τους.
• Ταμπουρώνεστε πίσω από δήθεν διαμαρτυρίες "πιστών" ανώνυμες ή το πολύ με κάποια αρχικά για να μας επιτίθεσθε, με αποτέλεσμα να υιοθετείτε σχεδόν πάντα διάφορα ψέματα και ανακρίβειες.
• Σε κάθε περίπτωση και με κάθε ευκαιρία στρέφετε τα βέλη σας εναντίον του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου.
• Έχετε αντικαταστήσει την Εκκλησία με εσάς.
Μην παριστάνετε τους αγωνιστές. Φανατίζετε τον κόσμο, δημιουργείτε οπαδούς και καλοπερνάτε. Την καλοπέρασή σας την ομολόγησε πριν από καιρό και κάποιος όμοιος σας "αποτειχισμένος". Δεν αφήνετε λέω εγώ τις υψηλές θεολογικές ενασχολήσεις σας και να ασχοληθείτε με θέματα που πραγματικά σας αφορούν; Ιδίως οι δύο αδελφοί του Γραφείου, αντί να ασχολείστε με σκιαμαχίες δεν δίδετε χέρι βοήθειας, ιδίως τώρα στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη για να λειτουργηθούν και να αγιασθούν οι άνθρωποι μας. Ο ένας μάλιστα εκ των δύο σας έχει σχετική εμπειρία από Γερμανία. Αντί λοιπόν να κάθεστε ο ένας να κόβει και ο άλλος να ράβει, δεν έρχεστε να βοηθήσετε; Προσωπικώς από την ενορία μου αναλαμβάνουμε τα έξοδά σας για να 'ρθείτε και να δείτε τι πραγματικά σημαίνει αγώνας και αγωνία. Εκτός και αν θεωρείτε "οικουμενισμό" τις διπλές, τριπλές έως και πενταπλές ακολουθίες που υποχρεωνόμαστε να κάνουμε για την εξυπηρέτηση των πιστών μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails