________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/29/2018

Συλλυπητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Πατριάρχη Μόσχας για θύματα πυρκαγιάς


Την βαθύτατη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήριά του για τα δεκάδες θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς, που ξέσπασε σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, εκφράζει, με επιστολή του προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
«Σε αυτή τη στιγμή θλίψης και πένθους, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, τη συμπάθεια και τις προσευχές του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας. Είθε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να χαρίσει αιώνια ανάπαυση σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο και να προσφέρει ειρήνη και ανακούφιση σε αυτούς που οι καρδιές τους ράγισαν και πληγώθηκαν από τα γεγονότα αυτών των ημερών. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε εσάς και σε εκείνους που υποφέρουν», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
«Καθώς οδεύουμε προς την θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στην Ιερουσαλήμ, θρηνούμε όπως έκανε ο Κύριός μας για το θάνατο του καλού φίλου του Λαζάρου, κρατώντας μέσα μας τη διαβεβαίωση της Ανάστασης και την υπόσχεση της μελλοντικής ζωής», αναφέρει σε άλλο σημείο, δηλώνοντας ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσεύχεται για την ανάπαυση των θυμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν παιδιά, και για την ενίσχυση των οικογενειών τους. 
Εξ άλλου, ο Μ. Σύγκελλος Αμβρόσιος μετέβη σήμερα, Τετάρτη, στο Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Πόλη και υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Α.Θ. Παναγιότητος προσωπικώς.
Από το Γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails