________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/03/2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ (ΒΙΝΤΕΟ)


Π. Α. Ανδριόπουλος 
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 25 Φεβρουαρίου 2018, δύο κληρικοί της Μητροπόλεως Πειραιώς, οι γνωστοί «αντι-οικουμενιστές» Άγγελος Αγγελακόπουλος και Ματθαίος Βουλκανέσκου, διάβασαν, πανηγυρικώ τω τρόπω, τα δικά τους «ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ», και αφού αναθεμάτισαν ονομαστικά τον Πάπα Φραγκίσκο και τους σημερινούς ηγέτες των Αρμενίων, των Κοπτών χριστιανών κ.α., έκλεισαν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης. 
Είπαν επί λέξει: 
"Τοις κηρύσσουσι και διδάσκουσι την αίρεσιν ότι ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης πρώτος εστί άνευ ίσου ΑΝΑΘΕΜΑ! 
Τη ληστρική, αιρετική και οικουμενιστική ψευδοσυνόδω της Κρήτης του Ιουνίου 2016, τη λεγομένη Αγία και Μεγάλη Συνόδω, και τοις κακοδόξοις αυτοίς κειμένοις ΑΝΑΘΕΜΑ."
Εκτός, δηλαδή, του Οικουμενικού Πατριάρχου, οι Πειραιώτες κληρικοί αναθεμάτισαν και τους άλλους Προκαθημένους και τους επισκόπους, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος που συμμετείχαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας και υπέγραψαν τα σχετικά κείμενα. 
Άλλαις λέξεσιν ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναθεμάτισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Αν αυτό δεν συμβαίνει τότε θα πρέπει να οδηγήσει τους κληρικούς του στο Συνοδικό Δικαστήριο για καθαίρεση. Όσο δεν επιλαμβάνεται του θέματος η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails