________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/13/2018

Η ανοητολαγνεία των μπαχαλάκηδων!


 Του Αρχιμ. Γεράσιμου Φραγκουλάκη
Αννόβερο Γερμανίας
«Η μουσικόφιλη φραγκολαγνεία του αρχιμανδρίτη κ. Φραγκουλάκη». Αυτός είναι ο τίτλος ενός άρθρου, το οποίο υποτίθεται απαντά σε δικό μου άρθρο σχετικό με τη συναυλία της Ενορίας Αγίων Πάντων Μονάχου. 
Τεχνηέντως βεβαίως προσανατολίζει τις υποτιθέμενες απαντήσεις του εκεί που θέλει ο ως συνήθως ανώνυμος αρθρογράφος. Το ιστολόγιο μάλιστα το οποίο φιλοξενεί αυτό το άρθρο θέλει να εμφανίζεται ως σοβαρό, παραδοσιακό και πατερικό γι αυτό και αναφέρει ότι το άρθρο αυτό «μας εστάλη από Δ.Π.» νομίζοντας προφανώς ότι έτσι τηρεί την δεοντολογία που διέπει τις δημόσιες αναρτήσεις οι οποίες αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα όπως στην περίπτωση μου! 
Δεν γνωρίζω αν κρύβεται πίσω από τα αρχικά Δ.Π. άνδρας ή γυναίκα, αυτό άλλωστε λίγη σημασία έχει, η ανοησία δεν έχει γένος, και δεν ξέρω επίσης αν πρόκειται για πραγματικά αρχικά. Για μένα το Δ.Π. σημαίνει Δ(ίχως) Π(ρόσωπο) και δεν θα καταπιαστώ με το να απαντήσω στα όσα ανούσια και εν πολλοίς βλακώδη αναφέρει κάποιος ή κάποια ανύπαρκτος ή δειλός ή Δ.Π. 
Θα συνιστούσα δε στο ιστολόγιο το οποίο μας έχει συνηθίσει σε αναρτήσεις Δ.Π. να είναι συγκεκριμένα και αληθινά εκείνα τα οποία γράφει. Η προσπάθεια με τις διάφορες ασυναρτησίες που κατά καιρούς αναρτά, περισσότερο θυμίζει άδειο τενεκέ που σύρεται στο έδαφος και επειδή ακριβώς είναι άδειος κάνει πολύ θόρυβο. Οι ανακρίβειες, τα ψέματα και οι φαντασιώσεις δεν συνιστούν αποτείχιση, αποτυχία ίσως ναι, ούτε βεβαίως μπορούν να χαρακτηρίζονται πατερικά ή παραδοσιακά. Η τακτική του «πες πες κάτι θα μείνει» έχει αποτελέσματα μόνο στους ομονοανοούντες με αυτό. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «λασπονιέρα» που παράγει και πετά λάσπη στο ανεμιστήρα. Μαζί με άλλα αδελφά ή μάλλον «κλωνοποιημένα» ιστολόγια έχουν πάρει εργολαβικά τον πόλεμο εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δημιουργούν διάφορες αιτιάσεις για εντυπωσιασμό, ποτέ όμως δεν αναφέρονται σε εκείνα για τα οποία είναι υπόλογοι και εγκαλούνται. Πολλές φορές το έχω γράψει, ουδέποτε όμως έχουν ασχοληθεί, παρά μόνο αραδιάζουν προς ενίσχυση των αιτιάσεών τους Κανόνες και ρήσεις Πατέρων, άλλοτε αορίστως και άλλοτε παρερμηνεύοντας. 
Δεν μπορείτε αγαπητοί μου, όποιοι, όποιες κι αν είστε να μας βάζετε σε θέση απολογητική, δεν είστε ούτε αρμόδιοι, ούτε άξιοι. Είστε αξιοκατάκριτοι και σφετεριστές της πνευματικής περιουσίας της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας και συνεπώς της Ορθοδοξίας. 
Ας μιλάτε κατά τρόπο μυθικό και απαράδεκτο, για τις συναναστροφές που έχουμε με άλλα δόγματα. Εμείς όπου κι αν βρισκόμαστε θεμελιώνουμε Ορθοδοξία. Εσείς πάτε όπου υπάρχουν Ορθόδοξοι και δημιουργείτε προβλήματα και σκάνδαλα. Σε μας (τους διακονούντες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο) δεν θα βρείτε αφορισμένους να περιφέρονται και να διδάσκουν δήθεν, γενόμενοι αποδεκτοί ως ομολογητές και ιεραπόστολοι (καλό και αυτό, εκτός και αν αποτελεί ομολογία, αλλοτρίων διδασκαλιών, γιατί ιεραποστολή στους Ορθοδόξους από Ορθοδόξους, κομμάτι αλλόκοτο φαίνεται!). Ούτε θα μας βρείτε να συλλειτουργούμε πραγματικά με καθηρημένους και ΓΟΧ. 
Δεν σας χαλαλίζουμε, ούτε καν αποδεχόμαστε ότι έχετε υγιές φρόνιμα και ορθή πίστη, «μπαχαλάκηδες» είσαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails